Voorts geven wij hierbij een kleine greep uit de activiteiten, die de afdeling de afgelopen tijd heeft georganiseert voor de fysiek beperkte en chronische zieke mensen uit ons dorp. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers en de gulle gaven van de Diepenveense ondernemers. Van deze gelegenheid maken wij dan ook gaarne gebruik alle gulle gevers hartelijk te danken voor hun bijdrage.

Ontspanningsmiddag in Sparrenheuvel
In de Rozenhof van Sparrenheuvel kwamen zo’n 80 gasten bijeen om te luisteren naar het

IMG_0025
“Vinkenbuurtskoor”.

Tulpenroute Flevopolder
Met de bus richting Creil, ontvangst met koffie en gebak en daarna langs de bollenvelden.
IMG_0026

Bezoek aan Vogelpark Lorkeershoeve in De Lutte
Met de rolstoelbus van de TCR naar De Lutte. Ook hier ontvangst met koffie en gebak en daarna een wandeling door het park. Bij terugkomst in Diepenveen eerst nog het traditionele broodje kroket en een drankje in Sparrenheuvel.
IMG_0024

Nationale ziekendag
De eerste zondag van de maand september is het Nationale ziekendag, in de week voorafgaand aan deze zondag brengen de vrijwilligers en zieke mensen in Diepenveen (voor zover ons bekend !) een boeketje zonnebloemen.
IMG_0023

Jaarlijks bezoekje aan de kerstshow in Tuinland
In 10 privé auto’s en 26 gasten, met hun rolstoelen of rollators naar Tuinland gereden. Ontvangen met koffie en gebak, daarna rondje over kerstmarkt en als afsluiting een heerlijke lunch in restaurant “ ’t Stekje”.
IMG_0027

Sinterklaas
Op 5 december hebben onze zwarte pieten zo’n 150 mensen gelukkig gemaakt met een lekkere attentie.
IMG_0028IMG_0030

Kerstmis
In de week voor de Kerst zijn onze vrijwilligers op pad gegaan om nog weer eens 60 mensen een leuke attentie te bezorgen.
IMG_0029

Tot slot nog het volgende, wanneer u bij u in de buurt iemand weet met een fysieke beperking of een (chronische) ziekte en die misschien wel wat aandacht verdient, of die misschien ook wel eens een uitje mee zou willen maken, meldt het dan bij het secretariaat van de Zonnebloem afdeling Diepenveen.
Jolanda Dijkstra, telefoon 592627 of via de mail zonnebloemdiepenveen.secr@gmail.com.

Tags