Een harde klap maakte in de vroege donderdagochtend 27 juli een einde aan de nachtrust van veel inwoners van Diepenveen. Criminelen hadden de geldautomaat van de Rabobank aan de Dorpsstraat opgeblazen, waardoor een brand was ontstaan in de machine. De politie is nog volop bezig met het onderzoek en wil behalve over de plofkraak zelf ook graag tips over een gestolen zwarte VW Golf Plus.

De auto werd een week voor de plofkraak gestolen aan de Nicolaas Maesstraat in Twello. Wie weet waar de auto tussen dat moment en de plofkraak stond of rondreed? Kort na de plofkraak op donderdag 27 juli om 04.10 uur werd de gestolen Golf op een andere plek aangetroffen. Brandend als een fakkel. Dat was aan de Marsmangaarde in Deventer. Wie heeft daar iets gezien? Mogelijk zijn de daders daar overgestapt in een ander voertuig.

Ook over het moment van de plofkraak of kort daarvoor in Diepenveen krijgt de politie graag tips. Misschien zijn er mensen die de Golf hebben zien rijden, mogelijk zag iemand of er toen een of meer andere auto(s) meereden.

Bel de politie met tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Digitaal melden bij de politie kan via http://www.politie.nl/ of via http://www.meldmisdaadanoniem.nl/

Tags