Aan het einde van ieder schooljaar is er op de scholen altijd van alles te doen. Denk maar aan de voorbereiding van de afscheidsmusical, de schoolreisjes voor de verschillende groepen en de verschillende projecten die tot een afronding komen. Zo ook het Windkracht 6 project dat in samenwerking met muziekvereniging Sempre Crescendo werd georganiseerd. Het was dan ook een welkome onderbreking van alle formaliteiten om het spetterend optreden van de muziekvereniging mee te beleven.

Dit jaar zijn er voor het eerst op de Slingerbosschool muzikale activiteiten ontplooid, met name voor de groepen 5 en 6. Dit in het kader van het Windkracht 6 project. Deze groepen hebben van leden van Sempre Crescendo een kennismakingsles met blaasinstrumenten aangeboden gekregen. Daarvoor zijn leden van de vereniging op school geweest, uiteraard met hun instrumenten en hebben hierover iets verteld en hebben de kinderen alle instrumenten mogen uitproberen.
Verder hebben de groepen 3 t/m 8 dit voorjaar muziekworkshops gehad, groep 3 een blokfluitworkshop en de groepen 4 t/m 8 een workshop op slagwerk of blaasinstrumenten. Ook de muziekworkshops waren dit jaar voor het eerst. Alle kinderen hebben de gelegenheid gekregen om proeflessen op een instrument naar keuze te volgen.

[AFG_gallery id=’227′]

Fotografie Harry Mulder

De avond van het optreden bestond uit vier onderdelen: leerlingen die een proefles hadden gevolgd gaven een presentatie en lieten horen dat zij al een aardig toontje mee kunnen blazen, gevolgd door een knallend optreden van de slagwerkgroep onder leiding van Gerrit Reijnders. Na jaren van afwezigheid is er weer een Jongerenorkest geformeerd, op deze avond in de Slingerbosschool was de primeur. Onder leiding van dirigent Bert Brilleman heeft dit orkest 10 weken lang met veel enthousiasme en inzet gerepeteerd met een mooi optreden als resultaat. Het muziekfeest werd afgesloten met de uitvoering van het Windkracht 6 project. Alle kinderen uit de groepen 5 en 6 zongen uit volle borst vlotte en vrolijk liedjes, begeleid door het grote orkest onder bezielende leiding van dirigent Martin van Zanten.
“Een heerlijke afsluiting van een muzikaal jaar op de school. Het is fijn om het enthousiasme van de kinderen, leerkrachten en ouders te zien. Daar doen we het voor”, aldus voorzitter Karin van Berkel.

Tags