In Woon- en Zorgcentrum Sparrenheuvel vierde onlangs mevrouw Anne Klein Bronsvoort-Maatman haar 108de verjaardag. Al heel wat jaartjes is zij de oudste inwoner van Diepenveen maar inmiddels ook de oudste inwoonster van de Gemeente Deventer. Ze werd op 27 oktober 1909 geboren op de Platvoet, in boerderij De Pekelharing. Een aantal jaren geleden moest deze boerderij plaats maken voor nieuwbouw. Na haar huwelijk verhuisde ze naar boerderij De Kooi aan de Ganzekooisweg, daar heeft ze uiteindelijk 75 jaar gewoond alvorens ze ruim 9 jaar geleden verhuisde naar Sparrenheuvel. Ze heeft één kind, twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Anne Klein Bronsvoort is nog zeer kras en geniet iedere dag van de koffietafel en het gezamenlijk eten in de zaal zodat ze dan weer gezellig bij kan kletsen. Afgelopen zomer, wanneer het warm genoeg was zat Anne vaak op het vernieuwde terras waar zij onder een parasolletje genoot van het mooie weer en zo gezellig weer onder de mensen was. Haar dochter, inmiddels 85 jaar fietst nog regelmatig van de Ganzekooisweg naar Sparrenheuvel om bij haar moeder te zijn zodat ze niet alleen is.

Op haar verjaardag had Anne Klein Bronsvoort over belangstelling niets te klagen, in de grote zaal van Sparrenheuvel (de “Rozenhof”) werd zij tijdens de koffietafel door velen gefeliciteerd. Door medebewoners, familie, oud-buren en niet in de laatste plaats door loco-burgemeester Frits Rorink die haar namens de Gemeente Deventer kwam feliciteren. “Burgemeester Andries Heidema was verhinderd en daarom mocht ik op verjaardagsvisite”, zegt een trotse Frits Rorink die aangeeft dat het niet alleen leuk maar ook dankbaar werk is dat hij dit mag doen. “Heel bijzonder om deze vrouw van 108 te mogen ontmoeten”. Van het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Deventer ontving zij een mooi boeket van bloemen.

Untitled

Anne Klein Bronsvoort wordt gefeliciteerd door loco-burgemeester Frits Rorink in het bijzijn van haar dochter en kleindochter – Fotografie Harry Mulder

Tags