Met ingang van augustus zullen Hans en Renske Drijsen de nieuwe zaakvoerders van Catering & Kookatelier Boschloo in Diepenveen zijn. De huidige zaakvoerders, Jan en Silvia Visser hebben om reden van gezondheid moeten besluiten om met dit werk te stoppen. De werkzaamheden in de catering maar ook de kookworkshops werden op een gegeven moment te zwaar. “Dit werk houd ik niet vol tot aan mijn pensioen en heb samen met Jan de keuze gemaakt om hiermee te stoppen”, zegt Silvia enigszins gelaten. We hoopten natuurlijk wel dat iemand de zaak zou willen voortzetten, gelukkig kwamen we al snel in contact met Hans en Renske die op zoek waren naar een locatie zoals de onze en waren gelijk enthousiast. “Het geeft altijd een goed gevoel als je weet dat de zaak op dezelfde wijze wordt voortgezet en hebben dan ook alle vertrouwen in onze opvolgers”.

Silvia: “Op 15 augustus aanstaande is het precies 8 jaar geleden dat we deze zaak hebben overgenomen. Met veel passie hebben we ons in al die jaren ingezet, we hebben ons netwerk uitgebouwd waardoor de klantenkring groter werd. Veel van deze klanten werden onze vaste gasten, zowel Diepenveners alsmede mensen van buiten het dorp. Ook in de gemeente Olst-Wijhe hebben we een grote klantenkring en rijden we regelmatig daar naar toe om een catering te verzorgen.

Het mooie in een dorp is dat iedereen je kent en al gauw een beroep op je doet, vervolgd Silvia. Zo hebben we jaren achtereen onze medewerking verleend aan verschillende evenementen hier in Diepenveen zoals de jaarlijkse Oranjebraderie, de Trekkerslep en ook de altijd gezellige Lentefair in de Pastorietuin. Verschillende Diepenveense verenigingen behoren tot de onze vaste gasten en ook de Stichting Jongerenorganisatie Diepenveen heeft een paar jaar geleden onze kookstudio gevonden voor het organiseren van Kookworkshops voor kinderen van de basisschool. Gelukkig gaat alles gewoon op de oude voet verder, onze opvolgers nemen de klantenkring over dus ook de Diepenveense verenigingen kunnen gewoon van deze locatie gebruik blijven maken”.


Fotografie Harry Mulder

De nieuw exploitanten, Hans en Renske Drijsen wonen in Lochem en waren al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie. “Ik zit nu 7 jaar in de horeca en heb tot nu toe vanuit Lochem en Zutphen gewerkt op tijdelijke locaties in een geïmproviseerde keuken. Uiteraard was dat niet een ideale situatie en zijn we blij met deze plek in Diepenveen waar alles aanwezig is, een ruime kookgedeelte en een eetgedeelte. Voorlopig gaan we verder met wat Jan en Silvia hebben opgebouwd en zal er niet veel veranderen maar met mijn Indische achtergrond zal ik zeker het traditionele Indische eten gaan toevoegen aan de menukaart, zegt Hans trots. We hebben altijd al Indische maaltijden voor onze gasten bereidt, op de traditionele wijze met onze eigen kruiden. Maar we zullen zoveel mogelijk voldoen aan de wensen van onze gasten. Ook een Italiaanse maaltijd zal tot de mogelijkheden gaan behoren, om maar een voorbeeld te noemen”.


Tijdens de jaarlijkse Lentefair ontmoetten de huidige zaakvoerders hun opvolgers. Fotografie Harry Mulder

Net zoals Jan en Silvia alles samen deden zo gaan Renske en ik het ook doen, samen zullen wij voor de catering en kookworkshops gaan zorgen. We hebben hier al een paar keer meegedraaid en de verwachting is dat het wel goed zal gaan, wij zijn er klaar voor”.

Op dinsdag 18 juli geven Jan en Silvia Visser een afscheidsreceptie van 19.00 tot 21.00 uur en kunnen belangstellenden tevens kennismaken met Hans en Renske.
Later in het jaar zal nog een soort van Openingsreceptie worden georganiseerd. Hans: “Dan kunnen ook mijn klanten uit Lochem en omgeving, die ik overigens blijf bedienen kennismaken met onze nieuwe zaak.
Belangrijk is dat mensen weten dat Diepenveen haar Catering & Kookatelier behoudt”.

Tags