Op zondag 15 januari 2017 start de feestelijke 40e editie van de Midwinterloop Diepenveen. Hardlopers kunnen kiezen uit 4 afstanden over het bosrijke parkoers rond Diepenveen. Voor kinderen is er de Kidsrun.

Op zondag 15 januari start alweer de 40e editie van de Midwinterloop Diepenveen. Al jaren is dit een populaire loop bij zowel de recreatieve als de geoefende hardloper. Er zijn diverse hardloopafstanden van 4,5 km tot 15 km om te lopen over een prachtig bosrijk parkoers rondom Diepenveen. Ook is er een speciale Kidsrun voor kinderen.

Start van zowel de Kidsrun als van de Midwinterloop Diepenveen is bij de kantine van de Diepenveense Sport Club (DSC) op sportcomplex de Zunnebargh aan de Schuurmansweg 20A in Diepenveen. Daar is ook gelegenheid om om te kleden en te parkeren.

Bekijk starttijden, afstanden, routekaartjes en praktische informatie op de website www.midwinterloop-diepenveen.nl

Geschiedenis Midwinterloop Diepenveen
In 1976 is het idee voor een Midwinterloop ontstaan bij het toenmalige hoofdbestuur van DSC. In eerste instantie op de eerste zondag in januari en met slechts drie afstanden. Er bleek veel belangstelling voor te zijn en al snel werd elk jaar de Midwinterloop georganiseerd”, vertelt Ineke In ’t Veld namens de organisatie. ,,Later is ook de afstand van 15 kilometer toegevoegd. Dit bleek een goede zet, er komen altijd veel lopers om deze afstand te overbruggen.”

Omdat in de omgeving steeds meer lopen werden georganiseerd, is in de jaren negentig besloten om de Midwinterloop naar de derde zondag in januari te verzetten. Maar de routes bleven onveranderd: via de golfclub, door het Kolkbos en een stukje door Diepenveen weer retour naar het clubhuis de Zunnebargh. Ineke: ,,Elk jaar komen tussen de 150 en 250 mensen een afstand lopen. Het is een recreatieve loop en er zijn dan ook geen prijzen te winnen.

Later is een Kidsrun toegevoegd aan het evenement. Dit bleek een gouden greep. Elk jaar kunnen we weer een stuk of 80 kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot 12 jaar verwelkomen voor de Kidsrun.”

De Midwinterloop gaat bijna altijd door ongeacht het weer: kou, sneeuw, regen, of vorst. Toch zijn er voor zover nog nagegaan kon worden drie Midwinterlopen afgelast: één keer door ijzel waardoor het te glad was, één keer door storm met risico’s van vallende takken in het bos en één keer omdat er te weinig verkeersregelaars waren en de veiligheid van de lopers niet gegarandeerd kon worden.

Feestelijke editie met muziek en stampot
De 40e Midwinterloop wordt een feestelijke loop met muziek. Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, staat voor de vrijwilligers aansluitend een stamppotbuffet klaar.

Tags