Donderdag 25 mei is er weer een lentefair in de pastorietuin in Diepenveen.

Wie kent nog de slogan ‘Natuurlijk blijft Diepenveen’? De organisatie van de lentefair heeft deze slogan met een knipoog overgenomen als thema voor dit jaar: ‘Natuurlijk groen Diepenveen’. Want tijdens de sfeervolle lentefair op Hemelvaartsdag staan natuur en duurzaamheid op de eerste plek.

Inmiddels is het een mooie traditie geworden, die lentefair in de pastorietuin op Hemelvaartsdag (dit jaar op 25 mei). Om 11.00 gaan de tuinhekken open en kunt u in de rustieke tuin van de dominee genieten van het groen, de bomen, de beestjes, de vele kramen en natuurlijk het terras met heerlijke koffie/thee en een stuk eigengebakken (wedstrijd)taart.

Plaatselijke ondernemers als Houtgoed Diepenveen, Zorgkwekerij ’t Nieuwe Veld zijn van de partij, maar er zijn ook producten van wat verder weg, zoals lavendelproducten, geitenkaas, aardbeien en honing. Verschillende verenigingen presenteren zich – IVN, Duurzaam Diepenveen, Groei & Bloei, Imkervereniging Deventer en de Bomenstichting. Er is ook ambachtelijk werk (in uitvoering), zoals weven, koperslaan, vilt bewerken. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: proeverijen bij de kraam van Kookstudio Boschloo, en zaken als vlierbessenjam, gebak, koekjes, vegetarische burgers en eetbare bloemen. Alieke en Hildegard verhogen de sfeer met middeleeuwse muziek. In de historische kerk is een tentoonstelling van Jops Jacobs (botanische grafiek), Saskia Keuris (abstracte schilderkunst en gemengde techniek) en Marcel Harms (schilderijen en tekeningen).

De lentefair is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Adres: Kerkplein 5 in Diepenveen.

Meer informatie: www.lentefairdiepenveen.nl . De toegang is gratis. Opbrengsten van de fair zijn bestemd voor de instandhouding van de historische plek, tuin en kerkplein. Van harte welkom!

Tags