Op 14 maart zal de documentaire ‘The Island of All Together’ worden vertoond in de Dorpskerk in Diepenveen (in de consistoriekamer).

In het afgelopen jaar werd de documentaire ‘The Island of All Together’ uitgezonden. Deze documentaire legt zonder verder commentaar een aantal bijzondere gesprekken vast tussen mensen die elkaar op het eiland Lesbos ontmoeten. Het gaat steeds om twee mensen die niet van het eiland zelf komen, telkens een toerist en een vluchteling. Het mooie van de gesprekken is dat het niet zozeer gaat over de ellende die de vluchtelingen hebben meegemaakt maar over de gewone dagelijkse dingen: werk, studie, auto’s, maar ook over dromen, verlangen, idealen, schoonheid. Hoe verschillend hun situatie ook is, de gesprekspartners herkennen elkaar als het om de meest basale dingen gaat. En dat levert interessante, ontroerende en vaak ook humoristische gesprekken op.

De moeite waard om te zien, zeker in deze tijd, waarin het juist vaak gaat over verschillen tussen mensen. De film duurt een klein half uur, daarna kunnen we onder het genot van een kopje koffie/thee nog even met elkaar doorpraten. Graag even doorgeven of je komt, dan kan ik daar met de koffie en de stoelen rekening mee houden (henkspit@concepts.nl ; 0570 591271)

ds.Henk Spit

Datum & tijd: 14 maart 2017 (20.00 uur)
Plaats: consistoriekamer (boven de ingang van de kerk)
Toegang is gratis; kleine vergoeding voor koffie & thee.
Meer informatie: www.theislandofalltogether.com

Tags