Op zaterdagavond 16 december is het evenement ‘Diepenveen viert Kerst’. Dit is de opvolger van de Kerstmarkt Diepenveen.
Na de tiende editie van de Kerstmarkt vorig jaar heeft de commissie besloten te stoppen met het marktgedeelte van de standhouders. Het werd de laatste jaren steeds moeilijker in het grote aanbod van Kerstmarkten in de omgeving voldoende standhouders te vinden, die ook nog eens een typische Kerst- of wintersfeer uitstraalden.

Nieuwe stijl meer cultuur
Daarom vond de Kerstcommissie de tijd rijp een andere wending te geven aan het Kerstgebeuren, een trend die vorig jaar met de tiende editie al een beetje was ingezet met optredens in de kerk en op een podium buiten de kerk. De grote Kerststal met een dierenweitje wordt natuurlijk ook weer ingericht.
Dit jaar is er een programma in de dorpskerk met optredens van het Wereldkoor Diepenveen, Muziekvereniging Sempre Crescendo en het Deventer popkoor Sh’boom.

Wereldkoor Diepenveen
Rond 18.15 uur treedt Het Wereldkoor Diepenveen op. In januari 2016 is het koor gestart en nu zijn er 45 leden – bijna allemaal uit Diepenveen – die samen enthousiast ‘wereldliederen’ zingen. Dat wil zeggen volksliederen van over de hele wereld. Tot nu toe zingen ze liederen uit Afrika, Rusland, Israël, Engeland, Suriname, Hongarije, Schotland en Nederland. De liederen zijn verschillend van sfeer: swingend, vlot, melancholiek, rustig etc. De koorleden zingen a capella en treden af en toe op. Iedere maandagavond is er een repetitie in het Kulturhus en wordt er met veel plezier gerepeteerd olv Ruurdtje van den Berg.

Muziekvereniging Sempre Crescendo
Om 18.45 uur staat het optreden van muziekvereniging Sempre Crescendo gepland. Dit orkest uit Diepenveen heeft al meerdere keren haar medewerking verleend aan een kerstevenement in de dorpskerk. Ook dit jaar zijn de orkestleden aanwezig en zullen zij sfeervolle muziek in kerstsfeer ten gehore brengen. Het repertoire bestaat voor deze gelegenheid niet alleen uit eigentijdse kerstmuziek, maar ook uit bekende nummers die qua betekenis zeker bij kerst passen. Het orkest staat hierbij onder leiding van dirigent Martin van Zanten.

Popkoor Sh’Boom
Als laatste optreden in de kerk is er om 19.30 uur het popkoor Sh’Boom. Zelf vinden ze zich al bijna 30 jaar het leukste koor uit Deventer! Een gemengd koor (tussen de 30 en 35 koorleden), een pianiste, een gitarist en dirigente Ruth Klijn, enthousiast en gedreven, verbonden in de muziek, samen Popkoor Sh’Boom.
Mannen en vrouwen zeer verschillend in leeftijd, beroep en temperament. Wat bindt deze mensen? Plezier in muziek! Ze streven naar het zingen van diverse vormen van popmuziek door de jaren heen, van ouder naar nieuwer en recent.

Buitenpodium
Buiten komen er tenten voor het publiek en een podiumtent met optredens van onder andere Mannenkoor Germania Heeten. De naam Germania is ontstaan naar aanleiding van Germaanse vondsten, die tijdens opgravingen in 1994 in Heeten zijn gedaan. Dit Mannenkoor bestaat uit 30 koorleden, allen afkomstig uit Heeten, ook de dirigente Marjon Ruiter en de toetsenist. Zij zijn een graag gehoord meerstemmig Mannenkoor, geven regelmatig concerten en hebben een uitgebreid repertoire: Oudhollandse liederen, modern Nederlands en Engelstalige liederen, zeemansliederen en een uitgebreid Kerst-repertoire.
Verder vertellen kinderen van de basisscholen De Slingerbos en De Zonnewijzer op het buitenpodium nog een Kerstverhaal en is er een demonstratie/optreden van een groep Midwinterhoornbloazers.
De Protestante Kerk Diepenveen en de Kerstcommissie zorgen voor een hapje met erwtensoep en een stamppotbuffet en een drankje in een gemoedelijke sfeer.
Om het geheel te bekostigen is er een verloting in de vorm van verkoop van kortingsbonnenboekjes. Naast kortingsbonnen bij een aantal deelnemende ondernemers zit er ook een lot in het boekje, waarmee u meedingt naar drie hoofdprijzen in de vorm van waardebonnen van € 50, € 35 en € 25.

Lichtjestocht
Voorafgaand is er weer bij het invallen van de duisternis de Lichtjestocht voor jong en oud georganiseerd door Stichting Oranjecomité Diepenveen. Ook deze tocht ondergaat dit jaar een verandering. De route met overal lichtjes is korter, maar onderweg is er een pauze met een demonstratie ‘verlichte’ schapen drijven en op enkele plaatsen langs de route een muzikale invulling.
Vanaf 17.00 uur kunt u zich verzamelen op de parkeerplaats achter het Hof van Salland/Kulturhus en kunnen de kinderen een lampion kopen. Om 17.15 uur vertrekt de stoet.

Subsidies en sponsoring
Het evenement ‘Diepenveen viert Kerst’ wordt mede mogelijk gemaakt met subsidies en sponsoring van de Stichting Wesselings van Breemen, WijDeventer Deventer Buiten van de gemeente Deventer en de Ondernemersvereniging Diepenveen.

De Kerstcommissie Diepenveen is de verstrekkers hiervan zeer erkentelijk!

Tags