Op zaterdagavond 11 november stond het Kulturhus in Diepenveen tijdens het concert van Muziekvereniging Sempre Crescendo in het teken van mooie, gevarieerde filmmuziek.

Het concert werd geopend door een zeer geslaagd optreden van het Jongerenorkest van Sempre Crescendo, onder leiding van hun dirigent Gijsbert Brilleman. Het Jongerenorkest is een paar maanden geleden (opnieuw) opgericht en bestaat uit jonge, enthousiaste muzikanten die hun eerste stappen zetten in de wereld van het samen muziek maken. Onder leiding van hun dirigent speelden zij muziek uit enkele bekende films, zoals The Medallion Calls uit The Pirates of the Caribbean en de swingende klanken van Sister Act.

Het concert werd vervolgd door een dynamisch en opzwepend optreden van de slagwerkgroep van Sempre Crescendo. Zij staan al vele jaren onder leiding van Gerrit Reijnders. Vroeger speelde men slagwerk in een drumband, die vooral marsen speelde. Er kan echter zoveel meer gedaan worden met slagwerkinstrumenten, ook in combinatie met andere instrumenten. Slagwerk gaat niet alleen over ‘trommelen’, maar vooral over ritme en daar kun je heel veel mee doen. Zo speelde de slagwerkgroep bijvoorbeeld een prachtig ritmisch nummer met plastic bekers en hun handen en zij bij een ander nummer keyboards, basgitaar en melodische slagwerkinstrumenten gebruikten. Het publiek was aangenaam verrast door het afwisselende en gevarieerde optreden van deze uitstekende slagwerkgroep.

Na de pauze werd het concert voortgezet door het orkest van Sempre Crescendo. Zij speelden een breed aanbod aan filmmelodieën. De muziek werd begeleid door prachtige filmbeelden. Er werd muziek ten gehore gebracht uit o.a. Harry Potter, Jurassic Park, Frozen, Titanic, Skyfall en The Lion King. Zang door Laura van Nijendaal completeerde het geheel bij een drietal nummers. Het concert werd afgesloten met een medley uit The Lion King; ritmische en swingende muziek met een Afrikaans tintje, waarbij de slagwerkgroep zich bij het orkest voegde en zo voor extra “tamtam” zorgde.

Fotografie Harry Mulder

Tags