Op Koningsdag 2017 wordt in Diepenveen wederom de traditionele Oranjebraderie georganiseerd. De belangstelling voor een kraam op de braderie lijkt elk jaar groter te worden; inmiddels zijn alle beschikbare kramen verhuurd. Om voldoende ruimte te kunnen creëren voor de braderie wordt dit jaar voor het eerst de route langs de Slingerbos volledig door kramen bezet. Voor de kinderen van de Diepenveense basisscholen is voor de kleedjesmarkt een nieuwe locatie gevonden: de parkeerplaats naast de Albert Heijn in de Dorpsstraat. Daarmee krijgen de kinderen meer ruimte en hebben ze een centrale positie in de route van de braderie.

Ook dit jaar is er weer gezorgd voor een gevarieerd aanbod waar voor groot en klein wel iets te vinden is. Naast het vele aanbod van goederen, is een aantal gezellige terrassen ingericht, waar ook ‘live’ muziek te horen is. Op het Dorpsplein is wederom de muziekkoepel te vinden. Voor de activiteiten die hier plaatsvinden en de artiesten die in de muziekkoepel optreden, draagt het Oranjecomité Diepenveen zorg. Op dit plein wordt om 9.00 uur de aubade afgenomen door burgemeester Andries Heidema.

Er wordt extra aandacht besteed aan het millieu, in samenwerking met Circulus en Cambio wordt er actief gewerkt aan afvalscheiding. De standhouders en schoolkinderen krijgen zogenaamde ‘BEST’ tassen uitgereikt (Boeken, Electronica, Speelgoed Textiel) waarin ze hun onverkochte spullen aan het einde van de braderie kunnen inleveren bij verzamelpunten van Cambio. Medwerkers van Cambio scheiden bruikbare- en niet bruikbare goederen, bruikbare goederen worden via kringloopwinkels weer te koop aangeboden.

Tags