Op woensdag 19 april was de spanning te voelen in de groepen 3 van obs Slingerbos. Toen vond het eerste voorleescafé plaats. Alle leerlingen van de groepen 3 mochten een verhaal uit een zelfgekozen boek voorlezen.

Toen om 11:45 uur de deuren open gingen kwamen er ruim 50 ouders, opa’s en oma’s en jongere broertjes/zusjes binnen druppelen. Toen iedereen een plekje had gevonden begonnen de leerlingen voor te lezen. Dit deden ze in kleine groepjes onder begeleiding van de leerlingen van groep 7b. Het was mooi om te zien hoe begaan de leerlingen van groep 7 waren met de zenuwachtige leerlingen van groep 3. Onder het genot van een kop koffie/thee (en voor alle leerlingen limonade) met een lekkere koek werd er genoten van de verhalen. De bezoekers waren onder de indruk van de voorleesprestaties. “Wat kunnen ze al goed lezen.”, was een veel gehoorde opmerking.

Na een half uur ging het café helaas al weer dicht. Veel te vroeg naar de mening van de leerlingen en de bezoekers. Dus er komt zeker een vervolg. Op naar het 2e voorleescafé op obs Slingerbos.

[AFG_gallery id=’223′]

Tags