Onlangs hebben leerlingen uit verschillende groepen van OBS De Slingerbos muziekworkshops gevolgd, verzorgd door docenten van Leeuwenkuil Kunstencentrum uit Deventer en leden van Muziekvereniging Sempre Crescendo uit Diepenveen.

De kinderen hebben kennis kunnen maken met ritmes en allerlei blaasinstrumenten. Er is enthousiast geklapt en ‘getoeterd’ op een klarinet, trompet, dwarsfluit, bariton, trombone, enz.
Een ongedwongen en vrolijke manier om kennis te maken met de instrumenten in een blaasorkest!
Muziek maakt mensen blij, van muziek máken word je zelf ook blij, het helpt bij de sociale ontwikkeling van kinderen en heeft zelfs een positief effect op de ontwikkeling van onze hersenen.

Aansluitend werd de kinderen de gelegenheid geboden om 3 proeflessen van een half uur te volgen op een instrument naar keuze. Deze lessen worden gegeven door docenten van De Leeuwenkuil terwijl de instrumenten kosteloos ter beschikking worden gesteld door Sempre Crescendo.
Als afronding geven de kinderen een muzikale eindpresentatie, want al na een paar lessen kun je echt iets laten horen!

“De kinderen waren zeer geïnteresseerd en hebben hier veel plezier aan beleefd”, aldus een bestuurslid van Sempre Crescendo die zeer content is met deze samenwerkingsvorm tussen het Kunstencentrum, de school en de Muziekvereniging. “Laten we hopen dat in ieder geval een paar van deze kinderen en instrument blijven bespelen en dat we deze jonge muzikanten in de toekomst mogen begroeten in onze Muziekvereniging”.

Fotografie Harry Mulder (c)

[AFG_gallery id=’206′]

Tags