Op zaterdag 10 december 2016 wordt voor de tiende keer de Kerstmarkt in en rond de kerk in Diepenveen georganiseerd. Voor deze gelegenheid pakt de Kerstmarktcommissie extra uit. Zo is er in de kerk twee maal een uitvoering van een muzikaal Kerstverhaal, buiten zijn er optredens in een tent, aan het begin van het Kerkplein nabij de Dorpsstraat staan nu ook gezellige tenten met een culinaire invulling en is de markt rond de kerk een uur langer.

Muzikaal Kerstverhaal
In de kerk brengen een verteller en figuranten het aloude Kerstverhaal met Jozef en Maria, de herders en de koningen, maar dan in een modern jasje. Tevens zullen de figuranten in hun rol te zien zijn op een groot scherm in een foto/videopresentatie gemaakt op locaties in Diepenveen. Muziekvereniging Sempre Crescendo en zangvereniging Soli Deo Gloria maken met orkestwerken en gezangen de voorstelling tot een muzikaal geheel. Een van de hoogtepunten zal het optreden van de ‘little drummer boy’ zijn. Daar het aantal plaatsen in de kerk beperkt is, zijn er twee optredens gepland en wel om 17.00 uur en om 18.30 uur. Om mensen niet teleur te stellen, zijn er gratis kaarten beschikbaar vanaf 28 november bij enkele ondernemers: Bloemsierkunst Flierman, Hof van Salland, Praktijk voor Psychosynthese Veroni Nij Bijbank, Matthijs Lunch/Snackroom en Keurslager Harmsen.

Lichtjeswandeling
Ook dit jaar begint de Kerstmarkt weer met een Lichtjeswandeling voor jong en oud vanaf de parkeerplaats achter het Hof van Salland. Kinderen kunnen daar vanaf 16.30 uur een lampion kopen en het vertrek van de stoet is om 16.45 uur. Langs de hele wandelroute zijn dan honderden lichtjes neergezet door vrijwilligers van stichting Oranjecomité Diepenveen. In de tocht lopen ook Maria en Jozef met een verlichte ezel van de stichting De Grote Ezel mee. De wandeling duurt ongeveer een uur en gaat via sfeervol verlichte bospaden naar Hotel Gaia bij Nieuw Rande, waar alle wandelaars warme chocolade van het huis krijgen aangeboden. Daar kunnen ze tevens luisteren naar de tonen van de Midwinterhoornbloazers. Daarna wandelt de stoet naar de Kerstmarkt in en rond de sfeervol verlichte dorpskerk op het Kerkplein. Stevig schoenen en eventueel een zaklantaarn zijn aan te raden.

[AFG_gallery id=’215′]

Kerstmarkt voorgaande jaargangen – Fotografie Hans Tiebot

Buitenoptredens
Buiten op het kerkplein staat dit jaar een extra tent voor enkele optredens. Om 17.30 uur treedt het Shantykoor van de Heeren van de Heijs op. In 2000 vond de oprichting van dit koor bestaande uit 25 mannen plaats. Oorspronkelijk bestond het repertoire vooral uit shantyliederen (werkliederen die gezongen werden door scheepslui om het werk aan boord te verlichten). Op dit moment is het repertoire veelzijdiger. Naast shanty’s staan nu ook Jiddische en Poolse liederen op het repertoire. Evenals blues en Franse chansons. Heeren van de Heys treedt op in zowel binnen- als buitenland. Bij het zingen van de liederen staat het plezier om te zingen altijd voorop! Dit jaar treedt om 18.15 uur het Kinderkoor ZingDing uit Deventer op onder leiding van Jim Gilloffo en Annemiek Harreman. Het kinderkoor bestaat uit twee groepen met diverse leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 van basisscholen in en rond Deventer. De twee groepen kinderen zingen uiteenlopend winterrepertoire waaronder een prachtig lied over de kleuren van de winter en een oud Hollands lied over de Winterkabouter. Ook wensen ze het publiek alvast een goed Nieuwjaar in het Chinees!

Kerstmarkt
Buiten is er ook weer een kerststal met Maria en Jozef en een aantal levende dieren in een houten weitje ervoor. De Kerstmarkt is voor de 10e editie extra groot en begint al op het kerkplein vanaf de Dorpsstraat met onder meer een culinair plein met enkele tenten voor een kersthapje en drankje, waaronder glühwein. Rond de kerk staan de standhouders van de kerstmarkt grotendeels in een aantal open partytenten waaronder ook het publiek droog kan staan en enkele kramen. Er staan standhouders met eten, drinken en aan de kerst of winter verwante of andersoortige artikelen of ter ondersteuning van een goed doel. De kerstmarktcommissie heeft een verloting, waarmee u dit jaar prachtige prijzen kunt winnen. Deze zijn aangeboden door de standhouders en verschillende ondernemers.

De kerstmarkt begint dit jaar al om 16.00 en duurt tot 20.00 uur en wordt georganiseerd door de Kerstmarktcommissie bestaande uit leden van de buurtvereniging De Vossebelt, de Protestante Gemeente Diepenveen, de Ondernemersvereniging Diepenveen en de Stichting Oranjecomité Diepenveen.

Tags