Zou de Gemeente Deventer toch niet alles hebben geannexeerd, denk je misschien na het zien van het bord aan het begin van de Bevrijdingsweg in de buurtschap Eikelhof. Het adres Boxbergerweg 74 verwijst naar het voormalige stationnetje “Eikelhof” dat tussen 1910 en 1935 functioneerde als één van de halteplaatsen aan de OLDO-lijn, een treinverbinding tussen Deventer en Ommen waarover dagelijks het boemeltje “Bello” tufte. Het bord dat aangeeft dat dit adres nog steeds tot de Gemeente Diepenveen behoort is al minstens 17 jaar oud. Op 1 januari 1999 is door de gemeentelijke herindeling de Gemeente Diepenveen toegevoegd aan de Gemeente Deventer.

Waar boerderijen en huizen aan de Bevrijdingsweg en Boxbergerweg, ten Noorden van het landgoed Overvelde tot de Gemeente Olst behoren, ligt het stationnetje in de Gemeente Deventer. Wie wel eens een brief of wat anders moet posten op Boxbergerweg 74 in Diepenveen zal dit adres tevergeefs zoeken ten Zuiden van Eikelhof (eigen ervaring) De even nummers gaan daar tot en met 72. “Dan maar daar aanbellen”, denk je dan. “Je bent al de zoveelste”, zegt de vrouw des huizes die mij vervolgens verwijst naar station Eikelhof.
De huidige bewoners vertellen dat ze in het verleden regelmatig de voor hen bestemde post ophaalden of dat de post werd gebracht door de familie die aan de Boxbergerweg 72 wonen.

“De postbode weet het inmiddels wel maar als post gebracht moet worden door bijvoorbeeld DHL dan duurt het wat langer. Ik geef dan aan dat ze op de Tomtom moeten zoeken naar Bevrijdingsweg in Olst en dan komt het wel goed”, aldus de bewoonster van het voormalige station Eikelhof.

Eikelhof bord

Tags