Vorig jaar is Sinterklaas in Diepenveen aangekomen op een zaterdag. Veel kinderen hebben toen meegelopen in de intocht vanaf Sparrenheuvel naar de Hof van Salland. Daarom wilde Sinterklaas dit jaar ook weer op zaterdag aankomen in Diepenveen. De Ondernemersvereniging Diepenveen ging graag in op dit verzoek.

Voorafgaand aan de intocht was de Goedheiligman te gast in de grote zaal van Woon- en Zorgcentrum Sparrenheuvel waar de aanwezigen onder muzikale begeleiding van een accordeonist een gezellig uurtje beleefden. Er werd gezongen en af en toe ook gedanst met één van de Pieten die in grote getale aanwezig waren. Naast een lekker bakkie koffie werd ook genoten van de pepernoten en andere lekkernijen. De Sint was niet met lege handen gekomen en bracht voor een ieder een mooi presentje mee.

Buiten werd Sinterklaas al opgewacht door de kinderen die samen met de ouders een haag vormden. Nadat de Sint zijn trouwe schimmel besteeg kon de intocht beginnen. Voorafgegaan door muziekvereniging Sempre Crescendo en een mooie oldtimer met daarin de wethouder ging de stoet via de Oranjelaan en Dorpsstraat naar het plein voor de Hof van Salland. Het was misschien een beetje koud maar de Pieten stimuleerden de aanwezigen om vooral mee te dansen op de muziek waardoor je vanzelf wel warm werd. De kinderen, waarvan velen uitgedost waren als Sint of Piet vermaakten zich opperbest. Samen met de Pieten gingen ze in polonaise over het ‘Dorpsplein’ en maakten er een gezellig Sinterklaasfeest van.

Intocht Sinterklaas 2016

Tags