Leerlingen van basisschool De Zonnewijzer en muziekvereniging Sempre Crescendo gaven onlangs een gezamenlijk en vrolijk optreden in de Hof van Salland in Diepenveen. Dit optreden vormde de afsluiting van het project Windkracht 6, waaraan de leerlingen van groep 6 van De Zonnewijzer en de muzikanten van Sempre Crescendo de afgelopen maanden hebben gewerkt.

Windkracht 6 is een muziekprogramma speciaal ontwikkeld voor basisscholen, voor leerlingen van 8 t/m 10 jaar. Op school zijn door de eigen leerkracht een aantal muzieklessen gegeven. Zo is er o.a. aandacht besteed aan blaasmuziek, houtblazers, koperblazers en slagwerk. Verder hebben de kinderen bijpassende vrolijke en vlotte liedjes geleerd. Deze liedjes zijn tijdens het optreden door de kinderen, samen met het orkest, gespeeld en gezongen.

Het orkest speelde nog een paar extra nummers, zoals ‘Roar’ (Katy Perry), ‘Poker Face’ (Lady Gaga) en als afsluiting het beroemde ‘We will rock you’. Dit werd een echte uitsmijter, waarbij de kinderen en het publiek enthousiast mee stampten en klapten.

Tijdens één van de muzieklessen zijn leden van Sempre Crescendo met hun instrument naar de school gekomen en konden de kinderen nader kennis maken met verschillende instrumenten in een orkest.
Ze mochten bij die gelegenheid en ook na afloop van het gezamenlijke optreden alle instrumenten uitproberen. Wanneer krijg je nu de kans om te blazen op een klarinet, hoorn, trombone, dwarsfluit, saxofoon of eens lekker los te gaan op een drumstel of pauken?

Doel van dit project is om kinderen enthousiast te maken voor muziek. De school, leerlingen en muzikanten zijn enthousiast en hebben dit project met veel plezier inmiddels voor de vierde keer uitgevoerd.

Fotografie Harry Mulder

[AFG_gallery id=’209′]

Tags