Als we de weersvooruitzichten mogen geloven dan begint donderdag de lente! Met temperaturen van 19 graden, een vriendelijk voorjaarszonnetje en mooie weercijfers! Een goede gelegenheid om de lente te vieren op de lentefair in Diepenveen. Op Hemelvaartsdag 5 mei is de pastorietuin vanaf 11.00 uur open.

In de sfeervolle tuin van de dominee kunt u de rustieke markt bezoeken, waar tal van lokale en ambachtelijke producten worden aangeboden. Plaatselijke ondernemers als Houtgoed Diepenveen, Zorgkwekerij ’t Nieuwe Veld, Herma’s Border, maar ook producten van wat verder weg, zoals lavendelproducten, geitenkaas, aardbeien en honing. Verschillende verenigingen presenteren zich – IVN, Duurzaam Diepenveen, Groei & Bloei, Imkervereniging Deventer e.o. en de Bomenstichting. Er is ook ambachtelijk werk (in uitvoering), zoals weven, koperslaan, korfvlechten. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: proeverijen bij de kraam van Kookstudio Boschloo, de Dames van het Goede Eten, en zaken als chutney’s, jams, gebak, koekjes en versgebakken brood. En er is natuurlijk weer het gezellige terras waar u een kopje koffie of thee kunt drinken met zo’n heerlijke punt eigen gebakken taart (onder anderen de prijswinnaars van de taartenwedstrijd!).Nieuwkomers dit jaar zijn o.a. Passie voor Vilt, Hotel Gaia en Tom’s Bonbons. In de historische kerk is een tentoonstelling van schilder- en beeldhouwwerken van Fred Bruce en Willem Groenewoud.

De lentefair is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Adres: Kerkplein 5 in Diepenveen. Meer informatie: www.lentefairdiepenveen.nl. De toegang is gratis. Opbrengsten van de fair zijn bestemd voor de instandhouding van de historische plek, tuin en kerkplein. Van harte welkom!

Tags