Afgelopen vrijdagavond kwamen 61 kinderen uit groep 8 van de Openbare basisschool De Slingerbos samen met hun begeleiders terug van het Schoolkamp. Het is al een jarenlange traditie dat de bus aan de rand van het dorp opgewacht wordt door Muziekvereniging Sempre Crescendo, ouders, grootouders, broertjes en zusjes. Op het kruispunt Oranjelaan/Gewestlaan/Wetermansweg was het op een gegeven moment een drukte van jewelste en dat net tijdens de avondspits. Twee agenten zorgden ervoor dat de stoet op een veilige manier het dorp ingeleid werd, via de Oranjelaan en Dorpsstraat eindigde de intocht van de schoolverlaters achter de Hof van Salland. De voorspelde regen ging deze keer langs ons dorp zodat de meegenomen paraplu’s niet gebruikt hoefden te worden.

Vier dagen zijn de kinderen en hun begeleiders op Ameland geweest waar ze onder wisselende weersomstandigheden hebben genoten van het Schoolkamp. Een onweersbui gooide roet in het eten toen wadlopen op het programma stond maar meestal was het weer prima zodat men vanuit “Ons Kasteel” in Buren, dat de thuisbasis was allerlei activiteiten ondernam. Korren, natuurcentrum, sport en spel en fietsen waren enkele van de activiteiten waaraan men deelnam. De laatste avond was uiteraard de Bonte avond, een traditie die niet meer weg te denken valt. De kinderen hebben genoten en kunnen terugkijken op een mooi kamp.

Het Schoolteam was dan ook zeer content over deze editie. “Superfijn dat we zoveel enthousiaste begeleiders mee hadden. We hebben genoten van een fantastisch stel kinderen die zorgzaam zijn voor elkaar en zeer behulpzaam zijn. Zij zijn degene die dit kamp tot een Superkamp hebben gemaakt”.

Beladen met alle bagage gingen de kinderen, toch enigszins vermoeid met hun familie huiswaarts en konden terugkijken op een mooi Schoolkamp. Nog eventjes repeteren voor de Musical en dan nemen ook deze kinderen afscheid van de basisschool en begint na de Zomervakantie een nieuwe fase in hun leven, op het Voortgezet Onderwijs.

Fotografie Harry Mulder

[AFG_gallery id=’212′]

Tags