Vorig jaar is Sinterklaas in Diepenveen aangekomen op zaterdag. Dat beviel erg goed. Veel kinderen hebben meegelopen in de intocht vanaf de Sparrenheuvel naar het Hof van Salland. Daarom wil Sinterklaas dit jaar graag weer op zaterdag aankomen in Diepenveen. De Ondernemersvereniging Diepenveen gaat graag in op dit verzoek.

Daarom worden alle kinderen uitgenodigd op zaterdag 26 november om 14.15 uur bij de Sparrenheuvel. Vandaaruit vertrekt Sinterklaas rond 14.30 uur via de Dorpsstraat naar het Hof van Salland. Begeleid door Muziekvereniging Sempre Crescendo. Onderweg kunnen de kinderen aansluiten bij de intocht. De winkeliers hebben het dorp extra gezellig gemaakt en een aantal winkeliers staat met een leuke actie en/of aanbieding langs de weg. Ook liggen in de diverse etalages chocoladeletters. Via de school of bij de winkeliers krijg je een deelnameformulier, kun je de letters verzamelen, de goede zin opschrijven en het formulier inleveren.

Rond 14.45 uur wordt Sinterklaas ontvangen bij het Hof van Salland en worden de prijswinnaars van de letteractie bekend gemaakt. Om 15.00 uur begint het Sinterklaasfeest voor kinderen van groep 1 tot en met groep 4. Bij mooi weer op het plein voor het Hof van Salland. Is het slecht weer, dan gaat het feest gewoon binnen plaatsvinden. Rond 16.00 uur is het feest afgelopen en nemen we afscheid van Sinterklaas. Uit betrouwbare bronnen is echter vernomen dat Sinterklaas de komende tijd nog wel vaker Diepenveen bezoekt.

Tags