Kent u de bankjes in het buitengebied langs het Randerpad en de Sallandsweg? De overleden Wim Roetert is 8 jaar geleden hout gaan vragen aan Wesselink Hofs de houtzagerij aan de Randerstraat. Met buurmannen heeft hij de bankjes neergezet aan het Randerpad. En nu staan er nog vier van deze onverslijtbare bankjes richting Nieuw Rande op plekken met mooi uitzicht.

De twee ervaren timmermannen Ben Hagen en Wim Broekhuis zijn weken aan het zagen en schuren geweest bij Wesselink Hofs, de houtzagerij aan de Randerstraat, die ook nu hout, machines en menskracht gratis ter beschikking stelde. Zaterdag zijn de bankjes door mannen en vrouwen met grote scheppen diep ingegraven. Langs de Wetering, tegenover de IJsbaan, aan de Koopmansweg en met het meest weidse uitzicht over de uiterwaarden op de winterkering tegenover de TOP aan de overkant van de IJsseldijk.

Tevreden teruggekeerd met schep (materiaal geleend van het Groenbedrijf) op de fiets en veel onderlinge verhalen was er koffie met appelgebak in de Hof van Salland, waar het plein intussen een opknapbeurt had gekregen. Cambio was er druk ter ondersteuning. In verschillende straten is flink schoongemaakt en de tuin van ’t Weterman ligt er weer verwachtingsvol bij voor het voorjaar, dat op deze zonnige dag al leek begonnen.

En niet alleen de Vrijwillige Hulpdienst organiseerde klussen, ook bij de Scouting, Sparrenheuvel en het Nieuwe Veld werd hard gewerkt. Zet in je agenda: op 21 en 22 maart 2017 is er weer werk in het dorp, je leert gegarandeerd Dorpsgenoten kennen en wie weet Maxima ook nog!

[AFG_gallery id=’204′]

Tags