Door phishing zijn duizenden euro’s verdwenen van de bankrekening van een inwoner van Diepenveen. Met de bankgegevens van het slachtoffer boekte een onbekende geld over naar een andere bankrekening. En daarna haalde in Utrecht een man met een gestolen bankpas het geld van die bankrekening. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Donderdag 9 april 2015 ontvangt een man uit Diepenveen een op het oog onschuldige e-mail. De e-mail lijkt van zijn bank te zijn. Er staat in dat hij zijn Randomreader (apparaatje om mee te internetbankieren) moet vervangen. Hij klikt op de link in de e-mail naar een site die van de bank lijkt. Een dag later haalt een onbekende geld van zijn bankrekening. Een onbekende man pint meerdere malen bij een geldautomaat aan de Kanaalstraat in Utrecht. De Diepenvener krijgt argwaan als hij inlogt op zijn bankrekening. Hij vertrouwt de zaak niet helemaal. Dan ziet hij dat er duizenden euro’s zijn overgeboekt van zijn bankrekening naar een andere rekening. De man doet aangifte bij de politie en waarschuwt zijn bank.

Die andere bankrekening blijkt van een gehandicapte vrouw uit Utrecht. Op vrijdag 10 april is er kort na 17:00 uur met haar bankpas geld opgenomen aan de Kanaalstraat in Utrecht. De vrouw was haar pas kwijt, maar gek genoeg zit enige tijd later haar bankpas weer terug in haar portemonnee.

Op de beelden van de beveiligingscamera van de geldautomaat is te zien dat de verdachte met de gestolen bankpas geld opneemt. Hij pint met de pas van de gehandicapte vrouw uit Utrecht. Op haar bankrekening was door phishing geld gestort vanaf de rekening van de man uit Diepenveen.

Signalement
– man
– lichtgetinte huidskleur
– had kortgeschoren zwart haar
– had een baard
– droeg een donkere zonnebril
– had een wit T-shirt aan met V-hals
– droeg een zilverkleurig armbandje om zijn rechter pols
– heeft een opvallende tatoeage op zijn linker onderarm.

Vragen
Herkent u de verdachte of weet u misschien wie hij is? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Tags