Met wie is het leuker om te badmintonnen dan met de buren? Op straat. Op een zonnige dag. Daarom organiseert DSC Badminton op 23 maart vanaf half 8 in het Hof van Salland het Buren Badminton Toernooi. Voor iedereen die buurman of buurvrouw is.

‘Badminton is echt een gezelschapssport’, stelt voorzitter Jan-Willem Wesselink van DSC Badminton. ‘Een spelletje dat je op een zwoele zomeravond met je buurman of buurvrouw op straat kan spelen. Gewoon voor de gezelligheid.’ Dat gebeurt vaak, ziet Wesselink om zich heen. En het gebeurt ook regelmatig dat leden hun buurman of buurvrouw meenemen om een avondje te komen meespelen bij DSC Badminton. En dat bracht het bestuur van DSC Badminton op de gedachte om een burentoernooi te organiseren. Tijdens dit speciale toernooi worden alle leden gevraag hun buren mee te nemen, maar zijn ook andere bewoners van Diepenveen en Deventer die iemands buurman of buurvrouw zijn van harte welkom. ‘Eigenlijk is het dus voor iedereen. Maar speciaal voor iemand die een buur is.’ Tijdens het toernooi doet DSC Badminton iets speciaals met het thema buren. Wat precies, dat ontdekken de buren op 23 maart.

Meest recreatieve badmintonclub
Het toernooi past bij het speciale karakter van DSC Badminton. ‘Wij zijn de meest recreatieve badmintonclub van de gemeente Deventer’, vindt Wesselink. Niets hoeft, alles mag, zo omschrijft hij de sfeer. ‘Het gaat echt om een avondje sporten en gezelligheid. Echte ontspanning.’ Dat DSC Badminton als eerste met een burentoernooi komt, is dan ook niet zo vreemd. ‘We houden van dit soort activiteiten. Het brengt nieuwe mensen bij onze club en die laten we graag kennismaken met de open en gezellige cultuur van DSC Badminton.

Gezellig en toch fanatiek
Het burentoernooi heeft ook die gezellige ongedwongen sfeer. Het burentoernooi is voor iedereen toegankelijk. Ook voor de niet zo ervaren badmintonners. Het gaat erom met elkaar een gezellige avond te hebben waarbij natuurlijk fanatiek gesport wordt, maar waarbij het plezier en respect voor elkaar voorop staat. En na afloop drinken we een glas aan de bar in Het Hof van Salland met een burenhapje.

Het burentoernooi vindt plaats op 23 maart vanaf half 8 in Hof van Salland Diepenveen.

Tags