Op Koningsdag 2016 wordt in Diepenveen wederom de traditionele Oranjebraderie georganiseerd. De belangstelling voor een kraam op de braderie was wederom groot, alle beschikbare kramen zijn inmiddels verhuurd. Voor de kinderen van de Diepenveense basisscholen is er ruimte gereserveerd voor een kleedjesmarkt.

Ook dit jaar is er weer gezorgd voor een gevarieerd aanbod waar voor groot en klein wel iets te vinden is. Naast het aanbod van allerelei goederen zijn er een aantal gezellige terassen ingericht waarop ‘live’ muziek te horen is. De muziekkoepel die door de Diepenveense gemeenschap is gebouwd zal voor het eerst te zien zijn, alleen die mooie koepel is al een bezoek aan de braderie waard.

Er wordt extra aandacht besteed aan het millieu, in samenwerking met Circulus en Cambio wordt er actief gewerkt aan afvalscheiding. De standhouders en schoolkinderen krijgen zogenaamde ‘BEST’ tassen uitgereikt (Boeken, Electronica, Speelgoed Textiel) waarin ze hun onverkochte spullen aan het einde van de braderie kunnen inleveren bij verzamelpunten van Cambio. Medewerkers van Cambio scheiden bruikbare- en niet bruikbare goederen, bruikbare goederen worden via kringloopwinkels weer te koop aangeboden.

Tags