In woon- en zorgcentrum Sparrenheuvel vierde onlangs mevrouw Anne Klein Bronsvoort-Maatman haar 107de verjaardag. Al heel wat jaartjes is zij de oudste inwoner van Diepenveen maar inmiddels ook de oudste inwoonster van de Gemeente Deventer. Ze werd op 27 oktober 1909 geboren op de Platvoet, in boerderij De Pekelharing. Een aantal jaren geleden moest deze boerderij plaats maken voor nieuwbouw. Na haar huwelijk verhuisde ze naar boerderij De Kooi aan de Ganzekooisweg, daar heeft ze uiteindelijk 75 jaar gewoond alvorens ze ruim 8 jaar geleden verhuisde naar Sparrenheuvel. Ze heeft één kind, twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Anne Klein Bronsvoort is nog zeer kras en geniet iedere dag van de koffietafel en het gezamenlijk eten in de zaal zodat ze dan weer gezellig bij kan kletsen. Ook tijdens de bingomiddagen is ze van de partij en onlangs heeft ze nog meegedaan aan het kegelen. Afgelopen zomer was Anne regelmatig te vinden op het vernieuwde terras waar zij onder een parasolletje genoot van het mooie weer en zo gezellig weer onder de mensen was. Over belangstelling heeft ze niet te klagen, ze heeft altijd wel iemand op visite. Zoals haar dochter, inmiddels 84 jaar die iedere middag nog op de fiets naar Sparrenheuvel komt om bij haar moeder te zijn.

Speciaal voor haar verjaardag is ze naar de kapper geweest want ze moest er natuurlijk wel picobello uitzien, zegt haar kleindochter. Zoveel mensen die op haar verjaardag kwamen en niet in de laatste plaats burgemeester Andries Heidema die haar persoonlijk kwam feliciteren met haar 107e verjaardag. Van het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Deventer ontving zij een mooie boeket bloemen. Onder het genot van een kopje koffie en cake heeft Anne een hele tijd met de bugervader zitten kletsen en heeft hij afsproken dat hij ook volgend jaar weer bij haar op de koffie komt wanneer Anne Klein Bronsvoort haar 108e verjaardag viert.

Tags