Huygens Consort brengt zomeravond concert in Dorpskerk van Diepenveen met een gevarieerd programma in intieme setting.
Zaterdag 6 juni 21.00 uur zal het Huygens Consort een bijzonder a-capella programma uitvoeren in de Doprskerk in Diepenveen. Het concert is 27 juni ook nog te horen in Zalk.

Het Huygens Consort bestaat al bijna 15 jaar en heeft al vele optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Zo waren zij afgelopen november eregast op festival ‘Cantapueblo’ in Argentinië. Het consort wordt gevormd door Lin de Jong – sopraan, Henriette van der Laan – alt, Hans Tijssen – tenor en Andre Geerts – bas.
Bijzonder aan het programma in Diepenveen is de zeer gevarieerde repertoire keuze. Het vocale kwartet zingt o.a. de 16e eeuwse Mass for four voices van Byrd en zal via madrigalen uit de Renaissance en Romantiek een brug slaan met hedendaags repertoire. Naast de klassieke composities zijn werken van Piazolla, The Eagles en Billy Joel geprogrammeerd.

De concerten vinden plaats in de kleinere kerken rondom Zwolle en Deventer. De akoestiek van deze kerken leent zich uitstekend voor een vocaal kwartet en de setting van deze kerken geven de zomeravond concerten een bijzonder karakter.
Het concert van 6 juni vindt plaats in de Dorpskerk van Diepenveen. De combinatie van de schitterende entourage en prachtige akoestiek met de geschoolde stemmen van het Huygens Consort belooft een garantie voor een schitterend zomeravondconcert. Het concert begint om 21.00u.

Kaarten kosten € 12,00 aan de avondkassa en € 10,- in de voorverkoop. Jongeren tot 16 jaar betalen € 5,- Voorverkoop en verdere info via de website www.huygensmusic.nl

Tags