Onlangs was er weer een cursus zelfverdediging voor meiden in het Hof van Salland. Deze uit drie middagen bestaande cursus, die al weer een paar jaar op het programma staat is een van de vele activiteiten die wordt georganiseerd door de Stichting jongerenactiviteiten Diepenveen (SJD) en bedoeld voor meiden uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Deze activiteit stond onderleiding van Harry Gorter, hij heeft de 6de dan in het Ashihara Karate en is vertegenwoordiger hiervan voor Nederland. Wereldwijd wordt deze stijl in 44 landen onderwezen. Ashihara Karate is praktijk gericht en houdt zich voornamelijk bezig met pure zelfverdediging & zelfprotectie. “ Met zelfprotectie wordt bedoeld het voorkomen (in de ruimste zin des woord) dat je in een situatie komt dat zelfverdediging noodzaak wordt. Deze vorm van karakte is een bijzondere effectieve stijl welke eenvoudig is aan te leren maar, moeilijk te vergeten is. Het kan door jong en oud geleerd worden”, aldus Harry Gorter.

De meiden hebben in drie lessen kunnen kennismaken met een aantal grondbeginselen van zelfverdediging. Met veel fanatisme en vooral met een groot enthousiasme werden de lessen door de meiden gevolgd. Tijdens de lessen werd Harry geassisteerd door Ineke Verkuylen. Alle meiden kregen na afloop van de cursus een certificaat mee naar huis, dit als beloning voor hun inzet en enthousiasme. SJD hoopt dat Harry deze gewilde cursus ook in de toekomst blijft verzorgen voor de meiden die zich altijd met velen voor de cursus aanmelden.

Tekst: Brenda Nieuwenhuis (bestuurslid SJD)
Foto’s: Harry Mulder (c)

[AFG_gallery id=’162′]

Tags