De teller staat inmiddels op 367 stuks. Rudi Steenbruggen verzameld al jaren ansichten van Diepenveen en deelt deze privé collectie met de wereld op zijn website ‘Diepenveen in oude Ansichten’.

Na een jaar van geen updates is er eind 2014 weer activiteit op de website ontstaan. Er zijn zes kaarten bij gekomen.

ansichtkaarten

Dorp
Twee prachtige oudjes van Diepenveen Oost. Op beiden is de spoorwegovergang te zien van de OLDO waar deze de (toen nog) Dorpsstraat doorkruist. Duidelijk zichtbaar is het pand op de hoek Gewestlaan-Oranjelaan en ook een deel van toenmalig Station Diepenveen Oost. Evenals het voormalig Café Restaurant Diepenveen Oost. En ook in deze categorie een derde kaart: een zestiger jaren kaart van de kerk. Echter vanuit bijzonder perspectief: geschoten vanaf één van de achtertuinen aan de Dorpsstraat, noordelijk van de huidige Notenhof.

Link

Buitengebied
Een ansicht van Huize Rustoord (Lievendaal). Dit huis blijkt gelegen te hebben op de Platvoet (toen nog Diepenveen), ongeveer waar nu de torenflat staat tegenover Chinees Restaurant De Zomertuin.

In de categorie Klooster Sion ook twee oudjes kunnen toevoegen. De eerste is een fraaie oude aanblik vanaf de Oostzijde. De ander een blik in een sobere eetzaal zonder vrome monniken.

Link

Heeft u zelf nog oude kaarten dan kunnen wij aanbevelen deze te delen met Rudi om zijn digitale archief te vergroten.

ik verbaas me er nog steeds over hoeveel ansichtkaarten er van Diepenveen bestaan

Tags