Op zaterdag 27 juni is er volop activiteit in Diepenveen, met een sfeervolle streekmarkt in de Dorpsstraat en een zomerconcert door de muziekverenigingen Sempre Crescendo en Zevenbergen op het plein bij het Hof van Salland.

Er is opnieuw een streekmarkt op de hoek van de Dorpsstraat en Draaiomsweg. Op deze wel heel bijzondere streekmarkt staan een aantal marktkramen met pure, (h)eerlijke en ambachtelijke geproduceerde lekkernijen uit de omgeving.

Er zijn deze editie verschillende deelnemers aanwezig zoals Prince Pie met zijn (h)eerlijke Engelse pies zonder E-nummers en smaak- en conserveringsmiddelen. Jeroen Husken heeft een marktkraam vol diverse producten waar honing in is verwerkt, zoals honingmosterd mayonaise, douchegel met honing en uiteraard verschillende soorten honing. Netty-Ginseng staat op de streekmarkt met haar unieke Ginseng crèmes. Al haar crèmes zijn op basis van 100% natuurlijke producten! Beelzz Soap & More maakt biologische geitenzeep. Deze zeep is een heerlijke, handgemaakte zeep. Hiervoor gebruiken zij alleen de beste biologische ingrediënten en melk van een biologische geitenboerderij uit Zwolle. Een prachtig streekproduct! Bezoek zaterdag ook de andere bijzondere marktkramen zoals de mrktkraam van Vin bio vol met biologische en biodynamische wijnen.

De maandelijkse Streekmarkt Diepenveen vindt elke laatste zaterdag van de maand plaats; 27 juni, 12 september, 31 oktober, 28 november en 19 december. Meer info: https://www.facebook.com/streekmarktDiepenveen

Om 17.00 uur geeft muziekvereniging Sempre Crescendo een Zomerconcert. Op die dag heeft het Diepenveense orkest namelijk muziekvereniging Zevenbergen uit de gelijknamige plaats in Brabant op bezoek voor een muzikale ontmoeting. Beide orkesten zijn druk bezig met het instuderen van een aantal vlotte en moderne nummers.

Tijdens de generale repetitie op 27 juni worden de orkesten samengevoegd tot één groot orkest, bestaande uit ruim 50 muzikanten, gevolgd door het gezamenlijke concert. Pieter Zwaans is dirigent van Muziekvereniging Zevenbergen en Martin van Zanten van Sempre Crescendo uit Diepenveen. Het concert wordt afgesloten met een spetterend optreden door de slagwerkgroep van Sempre Crescendo, onder leiding van Gerrit Reijnders.

Het streven is, dat dit concert in de buitenlucht plaatsvindt op het plein bij het Hof van Salland en is vrij toegankelijk. Mocht het weer onverhoopt tegen zitten, dan wordt het concert verplaatst naar de Grote Zaal van het Hof van Salland.

Tags