Het voorjaar is begonnen. De temperatuur loopt op, de natuur komt tot bloei, koeien en schapen gaan weer naar buiten en overal komen de buitenactiviteiten weer meer op gang.

Ook de liefhebbers van de hengelsport gaan weer op pad en zijn aan de waterkant te vinden, een nieuw visseizoen voor hopelijk een goede vangst. Uiteraard met de nodige papieren op zak, een vispas en een verenigingsvergunning zijn verplicht zodat de hengelsport op een verantwoorde wijze beoefend kan worden.
Leden van de Diepenveense Hengelaarsvereniging (DHV) konden dit jaar, als laatste ophaalkans, hun vispasvoor het eerst ophalen bij Hengelsportplace.nl aan het Randerpad 2 te Diepenveen bij Anne en Hermien Marinus, de eigenaren van Hengelsportplace.nl.
Zoals ook Jan van Ginkel, die enthousiast zegt: “Je vist pas als je de vispas hebt”.

Hengelsportplace Diepenveen

Harry Mulder (c)

“In tegenstelling tot het verleden mag het hele seizoen gevist worden, behalve voor bepaalde soorten vis waarvoor een gesloten seizoen bestaat”, zegt de secretaris van de DHV Jack Linde. Met de DHV verenigingsvergunning en de vispas, hebben de sportvissers de mogelijkheid om te vissen op locaties in de hele gemeente Deventer. Met de vispas mag je in alle wateren die op de gezamenlijke landelijke lijst staan gaan vissen. “Het visbestand wordt qua populatie steeds mooier”, vervolgt Jack. “Barbelen, die eerst voorkwamen in het grensgebied met de Maas zwemmen nu ook in de IJssel en door de aangebrachte vistrappen in het Donaugebied krijgen we nu de vismigratie uit Oost-Europa waardoor we ook in Nederland op meervallen kunnen vissen”. Kortom, voldoende uitdagingen voor de liefhebber van de hengelsport.

Nadat de familie Van Ginkel jarenlang het adres was voor o.a. de hengelsport, hebben ze vorig jaar eind augustus definitief de deuren van hun zaak aan de Dorpsstraat dicht gedaan. Anne Marinus (al zo’n 35 jaar lid van de Hengelaarsvereniging) zag een uitdaging om de liefhebbers van de hengelsport in het dorp en daarbuiten tegemoet te komen door een gedeelte van Jan van Ginkels assortiment te gaan verkopen.
Jan van Ginkel blijft nog betrokken door alle reparaties ter hand te nemen. Attributen die gerepareerd moeten worden kan men brengen naar Hengelsportplace.nl, Jan repareert deze zodat ze later gebruiksklaar weer opgehaald kunnen worden bij Hengelsportplace.nl.

Inmiddels is het assortiment hengelsportartikelen behoorlijk uitgebreid met o.a. leefnetten, hengels, viskoffers, plateau’s, landingsnetten etc.

Openingstijden:

Maandagavond               18.00 – 20.00 uur (alleen in de maanden april t/m september)

Vrijdagavond                   16.00 – 20.00 uur (april t/m september)

18.00 – 20.00 uur (oktober t/m maart)

Zaterdag                           10.00 – 16.00 uur (gehele jaar)

 

Hengelsportplace.nl

Anne en Hermien Marinus

Randerpad 2, 7431 PV Diepenveen
hengelsportplace@gmail.com
www.hengelsportplace.nl
Telefoon: 06 – 16 07 53 25

Tags