Op een zonovergoten Eikendal organiseerde Nordic Sports, de jongste telg van de Diepenveense Sportclub in samenwerking met de Buitenschoolse opvang (BSO) een skikeclinic voor de Diepenveense kinderen.

Skiken kan nog het best vergeleken worden met het langlaufen met dit verschil dat men zich bij het skiken voortbeweegt op met lucht gevulde wielen. In tegenstelling tot het skeeleren waarbij meerdere wieltjes onder de schoenen zitten hebben de skikes één wiel voor- en achter de schoen. Deze nieuwe tak van sport moet nog aan bekendheid winnen, betrokkenen organiseren dan ook clinics en toertochten om zodoende het skiken onder de aandacht te brengen.

Skikeclinic Eikendal

(c) Harry Mulder

Mirko van de Berg, het enige jeugdlid van DSC Nordic sports verzorgde onlangs een presentatie over de skikesport bij de BSO, een groep kinderen die na de reguliere schooltijd extra les krijgt in de Hof van Salland. Met behulp van een powerpointpresentatie probeerde hij de kinderen te enthousiasmeren met natuurlijk als doel om meer jeugdleden bij de vereniging te kunnen begroeten. Ook gaf Mirko buiten nog even een demonstatie skiken.

Waar eerdere clinics verzorgd werden op het handbalveld van DSC moest deze keer uitgeweken worden naar een andere locatie, immers de handballers hebben de zaal verlaten en beoefenen hun sport nu gewoon weer in de buitenlucht.
Een alternatief was snel gevonden: Het Eikendal. Het beoogde villapark ligt voor een groot deel nog steeds braak terwijl de infrastructuur een paar jaar geleden al werd gerealiseerd.
Mooi asfalt en (nog) geen verkeer, een prima locatie om de aanwezige kinderen de beginselen van deze sport op wielen te leren. Onder deskundige leiding raakten de kinderen geleidelijk aan steeds meer vertrouwd met de techniek en na een klein uurtje oefenen hadden sommigen de vaart er al behoorlijk in zitten.

Onder zomerse omstandigheden konden de kinderen met hun begeleiders van de BSO terugkijken op een geslaagde samenwerking met Nordic Sports en was er voor iedereen na afloop limonade en fruit. Als aandenken kregen alle deelnemers een medaille mee naar huis.

Het bestuur hoopt door de skikeclinics dat het ledenaantal zal gaan groeien en vooral de jeugd enthousiast te maken zodat er wekelijks trainingen gegeven kunnen worden. “Het zou mooi zijn als we iedere woensdagmiddag een groep kunnen trainen maar of dat te realiseren is moeten we nog afwachten aangezien veel kinderen meerdere takken van sport beoefenen, aldus een bestuurslid.

Tags