Zaterdag 28 november 2015. Rond 13.00 uur regent het in Diepenveen. Op dat moment brengt Sinterklaas een bezoek aan Sparrenheuvel. De ouderen genieten zichtbaar van het bezoek. Vooral het moment dat Sinterklaas de oudste inwoonster (106 jaar) van de gemeente Deventer, mevrouw Anne Klein Bronsvoort, aanhaalt. Dat raakte veel mensen. Prachtig om te zien was hoe luid klappend en zingend de ouderen afscheid van Sinterklaas namen. Iedereen zong uit volle borst mee.

Inmiddels werd het buiten ook prachtig. Zowel het weer als het toezingen door de vele toegestroomde kinderen. In een mooie koets werd Sinterklaas, genietend van het zonnetje, via de Dorpsstraat naar het Hof van Salland gebracht. Voorafgegaan door Sempre Crescendo en gevolgd door een stoet met veel ouders en kinderen.

[AFG_gallery id=’192′]

Bij het Hof werd Sinterklaas welkom geheten door de Burgemeester Andries Heidema en werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de letteractie van de Diepenveense winkeliers. En daarna werd er een flink feestje gebouwd op het plein bij het hof, waarbij zelfs de polonaise werd ingezet. Het feest dreigde even verstoord te worden. De Staf van Sinterklaas was gebroken. Het herstel ging ook verkeerd maar gelukkig wist de Kluspiet de staf uiteindelijk toch weer te repareren.

Ook Leroy Endendijk van de organisatie straalde. “In goed overleg met de scholen hebben een aantal winkeliers uit de ondernemersvereniging Diepenveen samen met het Hof de intocht van Sinterklaas georganiseerd. Dit was de eerste keer in deze opzet en wij kijken erg tevreden terug. Natuurlijk zijn er nog een aantal verbeterpuntjes. Maar het allerbelangrijkste resultaat van deze mooi dag is dat de kinderen stralen naar huis zijn gegaan.”

Tags