Je hoeft niet meer helemaal naar Rotterdam te rijden voor het Old School “Schorem” kapsel, bekend van TV. Het is een speciale knip- en scheertechniek die in 2010 weer (her)ontwikkeld is door Bertus en Leen, de grondleggers van Schorem. Old School kenmerkt zich door een kort opgeschoren zijkant met een lok vol met vet. Het vet, Reuzel, is overigens ook door Schorem zelf ontwikkeld.

Heidi ter Veer, eigenaresse van Turnaround Haar & Beautysalon uit Diepenveen, heeft al samen met collega Linda Voortman meerdere opleidingen tot barbier gevolgd. In de kapperszaak is daarom een speciale hoek ingericht voor een traditionele barbiersbehandeling, waar naast de traditionele scheerproducten ook Reuzel verkrijgbaar is..

“Natuurlijk is het Pellè-kapsel bekend en knippen we dit model vaak bij, vooral jonge, mannen. Maar The Old School look is nu helemaal upcoming. Ik verwacht over een half jaar dat het model het Pellè-kapsel heeft verdrongen. Het leuke van dit model is dat het niet leeftijdsbonden is. Ook bij de “oudere” man past het Old School model” aldus Heidi. “Schorem heeft natuurlijk het marketingconcept uitstekend toegepast. Vanuit het kappersvak gezien is het 1 model dat ze in verschillende gradaties toepassen. Wij zijn haarstylisten en voor ons is de moeilijke Old School techniek een uitstekende aanvulling op onze andere technieken”.

Foto Turnaround Schorem2

Bij de kapperszaak Schorem, waar het overigens verboden is voor vrouwen, staan al voor openingstijd lange rijen buiten te wachten voor een knip en/of scheerbeurt. Ook voor de opleiding is er een lange wachtlijst. De barbiers verzorgen presentaties over de gehele wereld en vanuit alle windstreken is belangstelling voor deze opleiding.

Heidi heeft de training afgelopen week succesvol afgerond en beheerst nu ook de techniek voor een Old School kapsel. Een welkome aanvulling op het herenvak. Binnenkort worden de andere haarstylistes getraind. Dus als u een Old School model voorbij ziet lopen, dan weet u bij wie dit gestyled is. Op de website van Turnaround Diepenveen zijn meer modellen te bewonderen.

Tags