Over enkele weken bestaat Passe-Partout 20 jaar. Dit jubileum wordt 10 oktober gevierd. Ineke Teunissen, eigenaresse van de winkel, heeft de winkel in deze 20 jaren vele malen aangepast aan de vraag van de markt met als resultaat de prachtige cadeau- en hobbyshop die het vandaag de dag is.

Begin
In november 1995 zijn de twee panden aan de Oranjelaan gekocht door Ineke en haar partner Willem Paas. Vervolgens is er, met eigen krachten en middelen, gestart met een gigantische verbouwing. Ruim twee jaar later was deze verbouwing afgerond. ‘Terugdenkend aan die tijd geeft het wel een bijzonder gevoel om hier nu 20 jaar later nog steeds in de winkel te staan’, aldus Ineke.

IMG_4786

Trends
Gedurende de jaren is er altijd ingesprongen op de wensen van de klant en de trends van de markt. Zo was er bij de opening van de winkel slechts een kleine opmaak studio met een kopieermachine en een kaartenmolen. Doordat er voor de kopie werkzaamheden ook gekleurd papier aanwezig was kochten mensen dit al snel voor de hobby. Hier wist Ineke op in te springen door een kleine hoek van de winkel in te richten als hobbyhoek. Dit was een schot in de roos, want inmiddels is de hobbyhoek naast de cadeaushop de draaiende motor van de winkel.

Videotheek
Bij sommige inwoners van Diepenveen is het niet eens bekend maar er heeft zich ook een videotheek gehuisvest in de winkel. Na het sluiten van de videotheek van vrienden hebben Ineke en Willem de bedrijfsvoorraad opgekocht en het linkergedeelte van het pand ingericht als videotheek. Met steun van Videoland is Video Paradise in totaal zo’n 5 jaar een videotheek in Diepenveen geweest.

Verbouwen
In 2001 is weer de sloophamer in het pand gegaan. Het concept van cadeau en hobbywinkel draaide zo goed dat er meer ruimte in het pand moest komen. Nadat de benodigde vergunningen binnen waren is er begonnen met de verbouwing naar de huidige stijl die Passe-Partout heeft. Na de verbouwing is het winkeloppervlakte ruim verdubbeld en is de cadeaushop uitgebreid met prachtig houten speelgoed voor baby’s en peuters.

[AFG_gallery id=’188′]

Webshop
Om mee te gaan in het digitale tijdperk heeft Passe-Partout inmiddels ook een webshop. Hiermee kan een nog groter winkelpubliek bereikt worden. De webshop is te bezoeken op www.passpartout-diepenveen.nl.

Jubileum
20 jaar Passe-Partout wordt morgen, zaterdag 10 oktober, gevierd in het winkelpand aan de Oranjelaan. Er is een feestelijke inloop waarbij iedereen tussen 10.00 – 16.00 uur welkom is!

IMG_4810

v.l.n.r. Linda, Ineke en Eline

Tags