Op zaterdag 4 april a.s. worden de Overijsselse Ploegkampioenschappen gehouden in Diepenveen. Er wordt geploegd in de categorie├źn 2-schaar- en 3-schaar-wentelploegen. 15 deelnemers zullen met hun trekker en ploeg deelnemen. Ze komen vooral uit de omgeving van Diepenveen en Wesepe, maar ook uit Twente. De organisatie is in handen van het Provinciaal Ploegcomit├ę Overijssel.

Deze kampioenschappen gelden als voorronde voor de Nationale Ploegkampioenschappen komend najaar in Veendam. De laatste jaren wordt Overijssel goed vertegenwoordigd op nationaal, maar ook op Europees en wereldniveau. Stefan Schreur uit Averlo was in 2013 zelfs Europees Kampioen en is 4 jaar op rij Nederlands Kampioen geweest. Afgelopen jaar waren de 2e en 3e plaats op de Nationale Kampioenschappen voor Stefan Schreur en Mark Veldink (Diepenveen). Deze ploegers zullen aanstaande zaterdag ook deelnemen aan de Overijsselse Ploegkampioenschappen.

Iedere deelnemer krijgt door loting een veldje van 0,2 hectare toegewezen. Dit moet zo netjes mogelijk worden omgeploegd. Bij ploegwedstrijden gaat het niet om snelheid, maar om nauwkeurigheid en netheid van het geleverde werk. Een vakkundige jury beoordeeld het ploegwerk op onderdelen als rechte voren, mooie geploegde sneden en uniformiteit. Snelheid speelt absoluut geen rol; deelnemers hebben drie uur de tijd om hun veldje om te ploegen.

Vanaf 11:00 uur tot ongeveer 15:00 uur wordt er geploegd. Het wedstrijdterrein ligt aan de Wechelerweg in Diepenveen, tegenover camping De Kleverkamp.

Programma

09.45 uur: Aankomst deelnemers en melden bij het wedstrijdsecretariaat
10.15 uur: Welkomswoord, loting van de veldnummers en instructie over de wedstrijd
10.30 uur: Instructie voor de juryleden
11.00 uur: Start provinciale ploegwedstrijden:
Start met de beginvoor
11.20 uur: Einde beginvoor
12.20 uur: Hervatten van de wedstrijd
15.00 uur: Einde ploegwedstrijd
16.30 uur: Prijsuitreiking wordt gehouden op het ploegterrein

Tags