Diepenveen heeft zondagmiddag op bezoek bij buurman IJsselstreek een wanprestatie geleverd. De dorpsclub, die de voorgaande zes wedstrijden wist te winnen, miste op sportpark Keizerslanden in het eerste uur kans na kans, waarna in het laatste kwartier de eeuwenoude voetbalwet in werking trad.

Op de overwinning van IJsselstreek was uiteindelijk weinig af te dingen. De hekkensluiter vocht voor wat hij waard was en kon, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer gaan geloven in een goed resultaat. Hoewel Diepenveen in de wedstrijd tegen IJsselstreek moest aantreden zonder de geblesseerde aanvallers Gijs de Rooij en Davey Mooren én keeper Niek Agema, leek er in de beginfase geen vuiltje aan de lucht.

In de eerste vijf minuten had spits Jeffrey Mooren al twee keer het aluminium geraakt en was het wachten op de openingstreffer. Naarmate deze uitbleef, ging het stroever lopen bij het elftal van trainer Ralph Mens. In de eerste helft werden nog wel twee grote kansen gecreëerd, deze werden echter knap onschadelijk gemaakt door de keeper van de thuisploeg. IJsselstreek, dat gegroepeerd speelde en probeerde in de omschakeling snel de diepte te zoeken richting de drie snelle aanvallers, wist tijdens het eerste bedrijf nauwelijks gevaarlijk te worden.

Lees meer…

Tags