Op dinsdagmiddag 16 juni a.s. van 16.00-17.00 uur is er een open les Fluit & Klank in het Hof van Salland. Deze open les is vrij toegankelijk voor kinderen en hun ouders en wordt gegeven in de vergaderzaal boven.

Fluit & Klank is de nieuwe invulling voor de blokfluitlessen van de muziekvereniging Sempre Crescendo. Het blokfluit leren spelen wordt gecombineerd met het spelen met klankschalen, stemvorken, klankbuizen, klankstaven, trommels, Tibetan bells en een indianenfluit.

Op deze reis door de wereld van klank blijft de houten blokfluit voor jonge kinderen een toegankelijk en boeiend instrument; om te ontdekken, te bespelen, noten te leren lezen, op een speelse manier je muzikaliteit te ontwikkelen en om je voor te bereiden op een later instrument.
De kinderen krijgen les in kleine groepjes. Op die manier leren ze ook samen spelen en luisteren naar elkaar.

De lessen worden verzorgd door Marjan de Gans-Grimberg. Zij geeft nu al 15 jaar op inspirerende wijze blokfluitles in Diepenveen. Heel wat kinderen hebben via haar lessen hun eerste stappen kunnen zetten op het gebied van muziek.

De blokfluitlessen zijn geschikt voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar en worden met ingang van 8 september a.s. wekelijks op dinsdagmiddag gegeven in het Hof van Salland. Een les duurt een half uur.

Aanmelden voor de open les op dinsdag 16 juni kan door een mail te sturen naar de blokfluitdocent: marjan@dhanwantari.nl.

Tags