Afgelopen zaterdagochtend was het eindelijk zover: het startsein voor de eerste klus van de vrijwilligersgroepen die zich willen inzetten voor hun medemens in Diepenveen. Onder de vlag van de landelijke NL-Doet-actie is er door een grote groep vrijwilligers op 3 plaatsen in het dorp enthousiast geklust.

Op de zorgkwekerij het Nieuwe Veld werd een tuinhuis opnieuw in de verf gezet en werd een start gemaakt met het inzaaien van een nieuwe bloemenborder. De bouwers van de mobiele muziekkoepel kregen hulp bij het schuren van het onderstel waarop de koepel wordt gebouwd. Misschien kunt u de koepel in aanbouw al bewonderen op Koningsdag. En voor het eerst kon iedereen in het Hof van Salland terecht met zijn of haar computerproblemen. Is dit de aftrap voor een maandelijks computercafé?

[AFG_gallery id=’169′]

(c) Harry Mulder

Deze ochtend werd georganiseerd door de Dorpscoöperatie Diepenveen in oprichting. Doel van de dorpscoöperatie is om de leefbaarheid van het dorp te behouden en zo mogelijk te vergroten. Het eerste wapenfeit van deze coöperatie is het ondersteunen van alle Diepenveners die bepaalde zaken zelf niet (meer) kunnen. De Dorpscoöperatie heeft, naast de klusgroep en de computergroep, ook een vervoersgroep en een tuingroep. In Diepenveen sta je dus niet alleen. Voor hulpvragen is de
coöperatie i.o. telefonisch bereikbaar op 06-20266077 en per e-mail op dorpscooperatiediepenveen@hotmail.com.

Tevens organiseert de coöperatie elke donderdagochtend “Op de koffie”, een gezellig samenzijn voor iedere Diepenvener van 10.30 tot 12.30 uur in het Hof van Salland.

Tags