De wegen van RKC Waalwijk en de Diepenveense trainer Martin Koopman scheiden zich per direct. De gezamenlijke beslissing om uit elkaar te gaan werd genomen na het debacle tegen De Graafschap en een gesprek dat hierop volgde tussen Koopman en het bestuur.

Het vroegtijdige vertrek van de Diepenvener doet algemeen directeur Remco Oversier pijn: “We zijn met RKC weer vooruit aan het kijken en op vele vlakken bijna “boven Jan”. Ondanks alle tegenslagen heeft Martin zich altijd flexibel opgesteld en heeft hij RKC geweldig vertegenwoordigd, als een echte gentleman. De komende jaren gaan we op voetbaltechnisch gebied weer bouwen met een jonge spelersgroep en Martin kreeg het gevoel dat hij hierin niet de juiste man op de juiste plaats is.”

Martin Koopman tekende zijn contract voorafgaand aan een seizoen dat zich zou kenmerken door een groot verloop in de spelersgroep en grote financiële problemen bij RKC. Onder de trainer/coach werden er 12 punten gehaald, waardoor de ploeg momenteel de laatste plaats in de Jupiler League bezit.

Tags