Op Hemelvaartsdag (14 mei 2015) wordt er in de pastorietuin in Diepenveen weer een lentefair georganiseerd. In enkele jaren is deze fair uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor het dorp en de omgeving. In de mooie, rustieke pastorietuin staan lokale en regionale kraamhouders om hun (groene) producten te verkopen. Groene en ambachtelijke verenigingen zijn er om u te informeren over hun werkzaamheden. U kunt op het terras een kopje koffie of thee met zelfgebakken taart nuttigen, terwijl u mijmerend kunt genieten van het groen in de pastorietuin.

Ook de kerk is open. Ieder jaar is er een tentoonstelling in de kerk te zien, en de kerk is zelf ook een bezichtiging waard. Dit jaar zullen een beeldhouwer en een schilder in de kerk exposeren. Er liggen in de kerk ook routebeschrijvingen voor een wandel- of fietstocht, die begint bij de kerk en eindigt – natuurlijk – bij de lentefair.

Een greep uit het aanbod: verkoop van tuinplanten, kruiden en planten voor een thee-potterie, tuinboeken, streekproducten als lavendelolie, ezelinnenzeep, jams en chutneys, biologische groenten, ambachtelijke houten meubels, boerenijs, ambachtelijk brood, honing.
Er zijn verschillende workshops, die ook voor kinderen leuk zijn.

De opbrengsten van de fair zijn voor promotie en instandhouding van deze bijzondere historische plek.

De lentefair in de pastorietuin is zes jaar geleden begonnen als een initiatief van Henk Spit, predikant van de Dorpskerk, en Hanne Struik van zorgkwekerij het Nieuwe Veld. Zij zochten naar een manier om de bijzondere plek van de pastorietuin bekend te maken, en tegelijkertijd om ‘groene’ en streekproducten onder de aandacht te brengen. De fair is mogelijk dankzij de belangeloze inzet van tientallen vrijwilligers. Steeds meer mensen weten de weg naar de lentefair te vinden, maar het evenement behoudt zijn kleinschalige en rustieke karakter.

De fair begint om half twaalf en eindigt om vijf uur. De toegang is gratis! Neem vast een kijkje op www.lentefairdiepenveen.nl

Adres: Kerkplein 4/5 in Diepenveen.

Tags