Begin oktober kreeg Diepenveen op bezoek bij Holten nog zeven doelpunten te verwerken. Vanmiddag revancheerde het elftal van trainer Ralph Mens zich voor deze smadelijke nederlaag. Dankzij een benutte strafschop van Jack Vunderink in blessuretijd boekte Diepenveen een 2-1 overwinning op concurrent Holten.

Diepenveen trad vanmiddag aan zonder de geblesseerde aanvoerder Gijs de Rooij en kreeg al vroeg in de wedstrijd een flinke tegenvaller te verwerken, nadat smaakmaker Davey Mooren met een hamstringblessure het veld moest verlaten. In de eerste helft had Diepenveen desondanks weinig te duchten van de tegenstander uit Holten: evenals in de vorige wedstrijden stond de Diepenveense defensie als een huis.

Geconcentreerd
Waar Holten in de heenwedstrijd uiterst effectief bleek in het creƫren en afronden van kansen, gaf het geconcentreerd spelende Diepenveen in de eerste helft niets weg. Daarentegen werd vaak slordig omgegaan met het balbezit en de ruimte achter de Holtense verdediging, waardoor een wedstrijd ontstond die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Toch kwam Diepenveen na een klein half uur op voorsprong, nadat de snelle Marcel Bijker een communicatiefout tussen de keeper en de laatste man van Holten slim afstrafte en zo de 1-0 binnen kopte.

Lees meer…

Tags