In Catering en Kookstudio Boschloo stond deze week de kookles van de Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen (SJD) uiteraard in het teken van het Sinterklaasfeest. Speciaal voor deze gelegenheid kwam cakedecorator Amanda Schreuder naar de Kookstudio om Sylvia Visser, die de kooklessen verzorgt te ondersteunen met deze bijzondere vorm van banketbakken.
Amanda Schreuder, bekend van “mooistetaart4u” heeft onlangs nog een derde prijs in de wacht gesleept tijdens de internationale taartenbeurs in Apeldoorn waar zij schitterde met een bruidsboeket van suikerbloemen.

De kooklessen van de SJD worden sinds dit najaar voor het eerst gegeven in Catering en Kookstudio Boschloo van Jan en Sylvia Visser die zes jaar geleden dit bedrijf overnamen van Gerard Boschloo.
Vorig jaar hield Roeli Kloeze, die al meer dan twintig jaar de kooklessen van de SJD op vakkundige wijze verzorgde er mee op waardoor er een vacature ontstond.
Sylvia Visser vernam dat de SJD graag verder wilde met de Kookclub, aangezien er ieder half jaar voldoende kinderen zich aanmelden voor deze lessen. Voor Sylvia een uitdaging: “Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen te werken en heb al eerder kinderworkshops gegeven. Ik vind het ook belangrijk kinderen te leren om met verse producten te werken”.
Niet alleen meisjes maar ook jongens geven zich op om te leren koken en het eten te bereiden. Voorafgaand aan ieder les wordt samen met de kinderen het menu besproken.
“Dat gebeurt altijd in een heel gezellige sfeer. Kinderen zijn zeer betrokken en helpen elkaar daar waar nodig. Natuurlijk wordt er regelmatig geproefd door de kinderen want het moet wel goed zijn”, lacht Sylvia. Wel moet er natuurlijk enige discipline zijn: “Hygiëne is uiteraard belangrijk, voor aanvang moet eerst de handen worden gewassen en na het eten ruimen de kinderen de boel op en zorgen zij er voor dat alles netjes wordt afgewassen. Educatie waar de kinderen later hun voordeel mee kunnen doen”.

Meer informatie over de activiteiten van de Stichting Jongerenorganisatie Diepenveen kunt u vinden op www.sjdiepenveen.nl

[AFG_gallery id=’194′]

Fotografie Harry Mulder (c)

Tags