Afgelopen vrijdagavond kwamen de kinderen uit groep 8 van de Openbare basisschool de Slingerbos samen met hun begeleiders terug van het Schoolkamp. Het is al een jarenlange traditie dat de bus opgewacht wordt door Sempre Crescendo, zo ook dit jaar waar de Diepenveense muziekvereniging, ouders, grootouders, broertjes en zusjes op het kruispunt Gewestlaan/Wetermansweg de kinderen die binnenkort de basisschool gaan verlaten opwachtten.

Vier dagen zijn de kinderen op Ameland geweest waar ze onder prachtige weersomstandigheden hebben genoten van het Schoolkamp. De schoolteam was dan ook zeer content over deze editie. “Superfijn dat we zoveel enthousiaste begeleiders mee hadden. We hebben genoten van een fantastisch stel kinderen die zorgzaam zijn voor elkaar en zeer behulpzaam zijn. Zij zijn degene die dit kamp tot een Superkamp hebben gemaakt”.

Een warm onthaal, letterlijk en figuurlijk viel deze groep ten deel. Onder aanvoering van Sempre Crescendo ging de stoet via de Oranjelaan en Dorpsstraat naar het kruispunt met de Roeterdsweg en de Schapenzandweg waar sommigen ook nog in de bloemetjes werden gezet. Het was even zo druk met mensen dat de lijnbus van Zwolle naar Deventer een lichte vertraging opliep, maar kon even later gewoon weer verder. Beladen met alle bagage gingen de kinderen, toch enigszins vermoeid met hun familie huiswaarts en konden terugkijken op een mooi Schoolkamp.

Schoolkamp 2015

(c) Harry Mulder

Tags