Op zondag 18 oktober a.s. houdt PJO-Diepenveen weer de jaarlijkse ploegwedstrijden. 50 deelnemers zullen met hun trekker en ploeg hun wedstrijdveldje zo netjes mogelijk omploegen.

Ook wordt er deze dag een spitwedstrijd gehouden. Deelnemers kunnen zich op de dag zelf inschrijven en dienen hun eigen schop mee te brengen.

De oude wijsheid “Op een kromme voor groeit meer” (want die is langer!) gaat deze dag niet op. De 18-koppige jury wil alleen strakke rechte voren zien. Snelheid speelt bij het wedstrijdploegen geen rol, alles draait om vakmanschap. Iedere deelnemer krijgt door loting een veldje van 0,2 hectare toegewezen. Dit moet dan zo netjes mogelijk geploegd worden.

Er wordt geploegd in 5 verschillende categorie├źn: 2-Schaar- en 3-Schaar-wentelploegen, Oldtimers-rondgaand, Oldtimers-heen-en-weergaand en 2-wielige trekkers.

Het wedstrijdterrein ligt aan de Bockhorsterstraat en Hengforderweg in Olst (bij landgoed de Haere), tussen Olst en Diepenveen.

Om 10:00 uur begint de dag met een parade. Alle tractoren staan opgesteld in een grote cirkel. Van daaruit zullen ze in een lange stoet naar hun wedstrijdveldje rijden.

Om 11.00 uur zal er gestart worden met de beginvoren. Tot ongeveer 15.00 uur zal er geploegd worden. De prijsuitreiking is om 16.30 uur.

Tags