In het kader van de Herinneringsweken bood Yarden Uitvaartcentrum mensen de gelegenheid om stil te staan bij het afscheid dat men nam van hun dierbare overledenen. Evenals in voorgaande jaren werd ook dit jaar in de novembermaand, de maand waarin Allerzielen valt een bijzondere herinneringsbijeenkomst georganiseerd. Betrokkenen, die in grote getale aanwezig waren konden op verschillende manieren stil staan bij hun overleden dierbaren.

In de aula van het crematorium was een boompje geplaatst waarin de aanwezigen hun opgeschreven intentie konden ophangen. Velen bleven zitten luisteren naar prachtige liederen, live gezongen. Natuurlijk kon men ook een kaarsje opsteken zowel binnen als buiten waar op het grasveld vele kaarsjes één groot hart vormden.

[AFG_gallery id=’190′]

Fotografie Harry Mulder

Een feeërieke ambiance konden de aanwezigen ervaren tijdens de wandeling van het crematorium naar de aula op de begraafplaats waar ook de mogelijkheid geboden werd om een geschreven herinnering in een herdenkingsboompje op te hangen.

Tussen beide aula’s stonden honderden fakkels en kaarsen die door leden van de scouting brandende werden gehouden. De organisatie beoogde met deze bijeenkomst de belangstellenden hun heimwee een glimlach te geven.

Tags