Bij Koninklijk Besluit is de heer F.M. Hammann benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Andries Heidema reikt, namens Zijne Majesteit de Koning, de onderscheidingstekens uit.

Frank Hammann is op 1 januari 1984 in dienst gekomen van de vrijwillige brandweer Diepenveen. Met zijn 65 jaar en 31 dienstjaren is hij een van de oudste actieve brandweermannen in de gemeente. Als bevelvoerder heeft hij zich al die jaren met veel betrokkenheid en passie ingezet tijdens publieke activiteiten.

[AFG_gallery id=’196′]

Fotografie Arjan Penning

Naast de brandweer zet de heer Hammann zich ook in voor de veiligheid in Diepenveen. Hij heeft sinds 2008 meerdere functies in het bestuur van de stichting Hart voor Diepenveen vervult en heeft ervoor gezorgd dat in het dorp op verschillende locaties aed’s zijn komen te hangen.

Hij heeft grote groepen vrijwilligers uit Diepenveen en omstreken instructies en trainingen gegeven over reanimatie. Hierdoor heeft hij er mede voor gezorgd dat de kans op het overleven van een hartaanval in Diepenveen is vergroot.

Tags