In de Hof van Salland werd afgelopen zaterdagavond weer de jaarlijkse uitvoering verzorgd door de gemengde zangvereniging Soli Deo Gloria onder leiding van dirigent Joan Jonkman. Onder begeleiding van pianist Marijn Siero werd een gevarieerd programma ten gehore gebracht, van geestelijke liederen tot nummers zoals De verdronken vlinder en Onder de groene hemel van Boudewijn de Groot. Ook gaven de dirigent en pianist een Quatre Mains, een pianostuk voor vier handen ten gehore.

Tijdens het zangprogramma werden drie leden in het zonnetje gezet vanwege hun jubileum. De heer Jo Leuvenink en mevrouw Toos Nijenhuis zijn 50 jaar lid van een zangvereniging en de heer Jan Nieuwenhuis zingt al 60 jaar bij deze vereniging waarvoor hij een kristallen vaas kreeg uitgereikt. Na het ontvangen van een prachtig boeket bloemen las voorzitter Ab Smeenk een speciaal voor de jubilaris geschreven gedicht voor waarna het koor de jubilarissen met een prachtig lied toezong.

Na afloop van de zanguitvoering konden de ruim 150 aanwezigen genieten van een toneelstuk van OCH (Ontspanning Club Holten) Deze toneelclub verleent al ruim 35 jaar haar medewerking aan de avond van de uitvoering van Soli Deo Gloria. Dit jaar was de titel van het in het dialect opgevoerde toneelspel “Bets bakkerij” waarin het publiek meegenomen werd naar de bakkerij en kruidenierswinkel van Bet in de periode van 1955 tot 1995. Hilariteit alom, de ene gevleugelde uitspraak na de andere.

Jubilarissen Soli Deo Gloria  Diepenveen

Fotografie Harry Mulder (c)

Na afloop werden alle leden van het toneel bedankt door de voorzitter en natuurlijk in de bloemetjes gezet. De combinatie van zang en toneel is een inmiddels bekende traditie tijdens de jaarlijkse uitvoering van Soli Deo Gloria die voor velen nog lang in stand gehouden mag worden.

Op het einde van deze gezellige avond vond ook nog een verloting plaats waardoor men, al dan niet onder het genot van een alcoholische versnapering kon terugkijken op deze zaterdagavond.

Tags