Fysiotherapeut Theo Ruitenbeek heeft afgelopen week (letterlijk) zijn handen vol gehad om drie Diepenveense voetballers klaar te stomen voor het belangrijke inhaalduel tegen Broekland. Dankzij de inspanningen en betrokkenheid van de fysio kon trainer Ralph Mens vanmiddag weer een beroep doen op deze spelers.

De opgelapte doelman Niek Agema, controleur Timo Broekman en aanvoerder Gijs de Rooij hadden een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning tegen Broekland. Naast het van blessures teruggekeerde drietal, had Mens in zijn basisopstelling ook een plekje ingeruimd voor A-junioren Hugo Gramsma en Bo Berends, die als voorstopper en linker middenvelder een zeer sterke wedstrijd afleverden.

Subtiel
Al snel kwam Diepenveen op voorsprong. Een subtiel passje van Jeffrey Mooren zette Gijs de Rooij alleen voor de keeper, die de doelman beheerst omspeelde en de openingstreffer aantekende. Binnen twintig minuten stond ook de terechte 2-0 al op het bord. Een slim genomen vrije trap van Jack Vunderink belandde bij Gijs de Rooij, die zijn lichaam goed gebruikte, twee verdedigers omspeelde en Freek Brouwer een niet te missen kans bood: 2-0.

In de eerste helft was Diepenveen nog twee keer dichtbij de 3-0. Een treffer van Jeffrey Mooren werd echter wegens buitenspel afgekeurd en een Broeklandse verdediger, die aan de noodrem trok op het moment dat Marcel Bijker alleen op het doel af kon gaan, mocht zijn handen dichtknijpen dat hij slechts met geel bestraft werd. Vlak voor de rust kwam Broekland voor het eerst in de buurt van het Diepenveense doel. Een afgeslagen vrije trap werd goed ingeschoten, maar tot twee keer toe door Jack Vunderink van de lijn gekopt.

Lees meer…

Tags