Al geruime tijd ging het gerucht in Diepenveen dat de Tweewielerzaak van John Lammertink zou ophouden te bestaan en dat men voor fietsreparaties of het aanschaffen van een nieuwe fiets niet meer in het dorp terecht kon. Waar met name veel Diepenveners en ook mensen van buiten het dorp blij mee zullen zijn is het feit dat er gewoon een tweewielerzaak zal blijven bestaan in Diepenveen. Per 1 november aanstaande begint Rudie Beumer op dezelfde locatie zijn eigen tweewielerzaak.

John Lammertink, die inmiddels al weer zes jaren zijn tweewielerzaak runde in Diepenveen, aanvankelijk in het gebouw van de voormalig Rabobank tegenover de Hof van Salland en sinds vorig jaar 14 oktober in het pand waar de familie Van Ginkel tot eind augustus 2014 hun winkel in hengelsportartikelen en diervoeders had, is door persoonlijke omstandigheden genoodzaakt om met dit werk te stoppen.

Voor de 48-jarige Rudie Beumer uit Deventer gaat een wens in vervulling. Al een aantal jaren zocht hij naar een mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer een eigen zaak te kunnen beginnen. Van een collega, Roeli van Ingen die in Twello een eigen tweewielerzaak heeft hoorde hij een paar maanden geleden al dat zich in Diepenveen die mogelijkheid aandiende.
Rudie, van beroep eigenlijk automonteur en in dat vak werkzaam geweest bij Renaultdealer Leijenaar in Bathmen is ook bij verscheidene wielerzaken in loondienst geweest en heeft dus al de nodige expertise in deze branche.

Rudie benadrukt dat het geen overname is: “John is gestopt en ik begin hier mijn eigen tweewielerzaak”. Momenteel wordt er druk gewerkt om de zaak van binnen en buiten een nieuw aanzien te geven, schilders zijn al druk bezig om het exterieur van andere kleuren te voorzien. “Uiteraard komt mijn eigen logo boven de ingang”, zegt Rudie met veel passie.
De nieuwe naam zal zijn: RB 2wielers

John en Rudi, 29 oktober 2015

John (l) geeft symbolisch de sleutel van het pand aan Rudie (r) – Fotografie Harry Mulder

Rudie Beumer zal er niet alleen voor staan, Max Lagerweij die in het kader van zijn opleiding hier al werkzaam was zal vanaf nu in loondienst bij Rudie zijn. John Lammertink blijft wel werkzaam in de wielerbranche maar nu als accountmanager.

Van een officiële opening is voorlopig geen sprake, het zal nog wel eventjes duren voordat de nodige werkzaamheden zijn afgerond. Wel heeft Rudi plannen om in het voorjaar groots uit te pakken, met een feestelijk tintje.

Tags