De datum 12 oktober is voor altijd verbonden met de ontdekking van Amerika door Columbus. Op die dag in 1492 zette hij namelijk voor het eerst voet op het continent Amerika wat het begin betekende van de verspreiding van de Spaanse taal en
cultuur buiten Europa.

In Spanje is de “Día de la Hispanidad” een officiële feestdag en in Latijns-Amerika wordt het als “Día de la Raza” gevierd. Overigens kent Amerika op deze datum “Columbus Day”. Een leuke reden dus om op de zondag vóór 12 oktober een Spaanstalig feest te organiseren met muziek, dans en zang maar ook eten en drinken uit Spanje en Latijns-Amerikaanse landen, denk hierbij aan Flamenco, Tango, Paella, Sangría etc.

Gedurende de middag zijn er in het Hof van Salland diverse activiteiten op het gebied van muziek (optreden Los Pajaritos, spaanse gitaarmuziek, workshop cajón spelen) en dans (demonstraties sevillanas en salsadansen). Daarnaast zijn er verschillende presentaties over interessante onderwerpen (betekenis van de Día de la Hispanidad, het werk van architect Calatrava, een onderwerp over Catalonië, het andere gezicht van Colombia) en presenteren diverse sociaal-culturele organisaties hun werk en projecten in spaanstalige gebieden.

Verder werken we nog aan interessante prijzen voor een leuke verloting. De gehele middag zal er zowel Nederlands als Spaans te horen zijn!

Tags